Građani da odluče treba li RTV Istočno Sarajevo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zaposleni u Radiju i televiziji Istočno Sarajevo, koji su četvrti dan u generalnom štrajku, počeli su danas da prikupljaju potpise građana za opstanak ove medijske kuće.

Član Štrajkačkog odbora Slađana Bratić rekla je Srni da zaposleni u ovoj medijskoj kući organizovanjem potpisivanja peticije na ulici traže pomoć građana.

Prema njenim riječima, građani treba da se izjasne da li im je potrebna RTV Istočno Sarajevo, pa neka onda gradska vlast, kao osnivač, odluči da li će poslušati glas naroda.

Bratićeva je naglasila da svi građani, koji žele da i dalje gledaju RTV Istočno Sarajevo, mogu svaki dan od 8.00 do 18.00 časova dati potpis u prostorijama eve medijske kuće, te dodala da će se mobilni punktovi nalaziti u svih šest gradskih opština.

Ona je istakla da su se zaposleni odlučili na ovaj korak, jer još nema pomaka ka rješenju njihovih egzistencijalnih pitanja.

„U ovom trenutku dužni su nam pet plata, 30 toplih obroka, naknade za prevoz. Regres više i ne pominjemo“, rekla je Bratićeva i dodala da zaposleni traže i novu sistematizaciju radnih mjesta.

Ona je naglasila da se kao jedno od rješenja pominje i stečaj, što bi bilo pogubno, jer bi to moglo da dovede do gašenja jednog dijela, a možda i kompletnog RTV-a Istočno Sarajevo.

Savez sindikata Republike Srpske uputio je danas punu podršku zahtjevima radnika zaposlenih u Radio-televiziji Istočno Sarajevo, koji su zbog neisplaćenih plata i drugih naknada 3. juna stupili u štrajk.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare