Građani da ne pale vatru na otvorenom

0
Ilustracija

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo NJegoš Vukadin apelovao je da se građani uzdrže od loženja vatre na otvorenom tokom prvomajskih praznika i da to čine samo na mjestima obilježenim za tu namjenu.

Vukadin je istakao da je u martu i aprilu povećan broj intervencija zbog visoke temperature i smanjene količine padavina, te podsjetio da je prošle godine evidentirano 350 požara na području grada.

Prema njegovim riječima, uzrok požara je ljudski faktor, odnosno povećan broj radova na poljoprivrednom zemljištu, kao i posjećenost okolnih izletišta.

„S obzirom na to da se tokom predstojećih prvomajskih praznika očekuje povećan broj izletnika na okolnim planinama i izletištima, molimo građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite od požara pri korištenju otvorenog plamena“, rekao je Srni Vukadin.

On je upozorio građane da vatru ne ostavljaju bez nadzora, kao i da prije napuštanja izletišta u potpunosti ugase ostatke nesagorele materije kako bi spriječili njihovo raznošenje vjetrom, te nekontrolisano gorenje i požar.

„U slučaju da primijete bilo kakvu nekontrolisanu vatru, molim građane da dojave najbližem odjeljenju Teritorijalne vatrogasne jedinice“, naglasio je on i dodao da će tokom prvomajskih praznika vatrogasci raditi u povišenom stepenu pripravnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments