Građani da ne nasjedaju na neistinite objave na društvenim mrežama

0

Iz opštine Pale pozivaju građane da ne nasjedaju na neistinite, uzbunjujuće poruke koje su se pojavile na društvenim mrežama o broju zaraženih virusom korona na području ove opštine, kojim se širi panika među stanovništvom, saopšteno je na zvaničnom sajtu opštine.

U objavama na društvenim mrežama piše da su na Palama 23 lica pozitivna na virus korona, što iz Opštinskog štaba za vanredne situacije demantuju, te podsjećaju da se zvanične informacije nalaze na internet stranici opštine Pale – http://www.pale.rs.ba/.

„Širenje ovakvih i sličnih dezinformacija koje izazivaju i šire paniku među stanovništvom zakonski je strogo kažnjivo. Apelujemo da građani vjeruju samo zvaničnim izvorima informacija u vezi sa epidemiološkom situacijom na području Pala“, navodi se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije opštine Pale jutros je objavio zvanično saopštenje u kojem se navodi da su na Palama evidentirana dva slučaja zaraze virusom korona, kao i da se sprovode sve propisane procedure zdravstvenog nadzora, uključujući i testiranja osoba koje su bile u najbližem kontaktu sa zaraženima.

Na području opštine Pale pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 93 osobe i to je za sedam lica više nego juče.

U ovaj broj ulazi i 11 vozača iz međunarodnog transporta, čiji je nadzor drugačiji od onog koji redovno i svakodnevno sprovodi Komunalna policija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare