Graditi karijeru u IT sektoru

0

Na Ekonomskom fakultetu na Palama u četvrtak je završena radionica „Moja IT karijera“ o prednostima zapošljavanja u ovom sektoru.

Cilj dvodnevne radionice bio je da motivisanje nezaposlenih lica za izgradnju karijere u IT sektoru.

Profesor Srđan Nogo rekao je da da su istraživanja u EU utvrdila da je do 2025. godine planirano oko 900.000 radnih mjesta u IT industriji, te naveo da u BiH postoji potreba za više od 20.000 novih radnih mjesta u ovom sektoru.

„Ovim radionicama želimo da okupimo što više mladih koji bi kroz višemjesečne kurseve i uvođenjem novih savremenih tehnologija bili obučeni za rad u programskom jeziku Java“, rekao je Nogo, ističući da je Java jedan od najkorišćenijih u praksi programskih jezika za razvoj aplikacija.

Prema njegovim riječima, cilj je dati zamah zapošljavanju mladih, jačanju njihovih vještina i jačanju ekonomije, kojoj nedostaje ovakav kadar.

Nogo je rekao da je radionica „Moja IT karijera“ održana na Sokocu i Palama, a narednih dana biće u Foči, Višegradu, Goraždu, Busovači, Kiseljaku, Vitezu i Travniku.

Radionicu, koja se organizuje u saradnji sa lokalnim organima vlasti i nevladinim organizacijama u okviru projekta „Podrška razvoju IT sektora u BiH“, finansijski podržava britanska Ambasada u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments