„Građenje“ pali mašine

0

Paljansko građevinsko preduzeće „Građenje“ izabrano je da nastavi izgradnju započetog objekta Sportsko-poslovnog centra u Palama, poslije provedenog međunarodnog otvorenog postupka javne nabavke, čime su stvorene sve pretpostavke da, poslije dugogodišnje pauze, uskoro konačno počne oživotvorenje jednog od najznačajnijih projekata na području najveće istočnosarajevske opštine.

Zamjenik načelnika Pala, Nenad Vuković, podsjetio je da je u izgradnju SPC do sada uloženo 3,7 miliona KM, te da je novim projektom predviđeno da se već do kraja naredne godine izgradi funkcionalan dvoranski dio.

– Sportsko-poslovni centar Pale zauzima ukupnu površinu od čak 13.500 kvadratnih metara, a pošto Opština nije u mogućnosti da samostalno finansira kompletan završetak izgradnje, odlučili smo se na faznu realizaciju, tako da novi projekat, koji je i bio predmet javnog nadmetanja, podrazumijeva izgradnju sportske dvorane s neophodnim pratećim sadržajima i njeno stavljanje u upotrebu – kaže Vuković, dodajući da u preostalom dijelu ostaje obezbijeđen prostor za izgradnju nekih drugih važnih sadržaja, poput novih prostorija za ovdašnji Fakultet za sport i fizičku kulturu, gradsku biblioteku, manju višenamjensku salu…

On naglašava da je vrijednost prve faze radova, odnosno pomenute izgradnje funkcionalne sportske dvorane, oko pet miliona KM i podsjeća da je Opština Pale već obezbijedila dva miliona KM namjenskih kreditnih sredstava, kao i milion i po KM kroz srednjoročni plan izgradnje i uređenja prostora.

– Ovdje treba istaći i da je rok za završetak radova deset mjeseci od zvaničnog potpisivanja ugovora sa izvođačem, a to bi trebalo da se desi do kraja godine, što upućuje na zaključak da bi ovdašnji sportski kolektivi već sa jeseni 2011. godine mogli koristiti novu, veliku sportsku salu – zaključuje Vuković.

Direktor preduzeća „Građenje“, Zoran Popić, potvrdio je juče za „Fokus“ da je ova firma spremna i sposobna da u potpunosti ispoštuje preuzete obaveze, pa tako i definisani rok za završetak realizacije projekta.

– Jeste riječ o velikom poduhvatu, ali mi smo apsolutno spremni da posao uradimo kvalitetno i na vrijeme – poručuje Popić.

Inače, ovo preduzeće svoju reputaciju kvalitetnog izvođača potvrdilo je kroz oživotvorenje više projekata na ovom području, kakvi su i izgradnja novih škola, „Srbija“ u Palama i „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži, ali i kroz poslove širom RS.

Pomoć Vlade RS

Vuković kaže da Opština Pale očekuje pomoć Vlade RS u obezbjeđivanju još milion i po KM, koliko je potrebno da bi se zaokružila cjelokupna finansijska konstrukcija.

– Ukoliko bi to izostalo, a nadamo se da neće, razmotrićemo i varijantu eventualnog javno-privatnog partnerstva, te u krajnjem slučaju obezbijediti sredstva iz opštinskog budžeta – kaže Vuković.

(www.palelive.com / Srđan Šekara – Fokus)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare