Grad spreman da bude domaćin Svjetskog prvenstva u biciklizmu

1

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić izjavio je Srni da je ovaj grad spreman da, umjesto Banjaluke, bude domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u biciklizmu /UCI World championchip Granfondo/, na kojem bi trebalo da učestvuje oko 9.000 takmičara iz 70 zemalja.

Ćosić je rekao da je odmah, nakon što je saznao da Banjaluka neće biti domaćin Svjetskog prvenstva u biciklizmu, direktoru takmičenja Vladimiru Kuvalji predložio da Istočno Sarajevo bude grad domaćin.

„Kuvalja je izrazio zahvalnost i oduševljenje idejom da Istočno Sarajevo bude domaćin ovog velikog takmičenja i mi ćemo već danas poslati zvaničnu ponudu. Ovim ćemo na najbolji način predstaviti Republiku Srpsku i Istočno Sarajevo, ali i pokazati da smo sposobni da organizujemo veoma značajne događaje“, naglasio je Ćosić.

On je podsjetio da je Istočno Sarajevo posljednje tri godine domaćin „Trke kroz Srbiju“, te da će to iskustvo pomoći u organizaciji Svjetskog prvenstva u biciklizmu.

„Istočno Sarajevo je prepoznato i po razvijenoj privredi, ali i sektoru kulture i sporta. Ipak, ono što je veoma bitno, grad je prepoznat i po razvijenom sektoru turizma i u tom dijelu imamo izuzetno razvijene i dobre turističko-smještajne kapacitete, tako da smo u mogućnosti da primimo 9.000 takmičara“, ukazao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, Istočno Sarajevo je, zahvaljujući svojoj konfiguraciji, u mogućnosti da organizuje kvalitetnu biciklističku trku.

„Mi smo jedini grad u Republici Srpskoj koji u sastavu ima šest opština, ali i tradiciju organizvanja velikih sportskih takmičenja, tako da nam neće biti problem da organizujemo i ovo takmičenje i ugostimo tako veliki broj biciklista“, naveo je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Mislite doseljavaju se bosnjaci u tkz. I.Sarajevo tj. Lukavicu? Tacno mnogo jeftiniji stanovi nego u federalnom Sarajevu.
Ko ce pametan da se odseli sa Pala u Lukavicu.Do Vijecnice – centra SA sa Pala si za 10tak minuta.Iz Lukavice za pola sastankom
Ko je ovdje lud!
A da ne govorimo o sigurnosnom aspektu.