Grad podržava rad Bolnice Istočno Sarajevo

2

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potvrdio je da je prilikom izrade gradskog Nacrta budžeta predložio 50.000 KM za nabavku diferenciranog hematološkog brojača „sismeks“ /Sysmex XN 550/ za Službu biohemije u Bolnici Istočno Sarajevo, te naglasio da je odluka grada da podrži kupovinu tog uređaja veoma značajna.

„Sada je na potezu Ministarstvo finansija Republike Srpske da to odobri, nakon čega Skupština grada Istočno Sarajevo treba da donese odgovarajuću odluku da bi sredstva bila operativna i aparat nabavljen“, kaže Vuković.

On je novinarima rekao da odluka grada da podrži kupovinu važnog uređaja za laboratoriju u Bolnici pokazuje da grad ima sluha za potrebe Bolnice, bez obzira na to što statutarno nije nadležan za zdravstvene ustanove na području Istočnog Sarajeva, naročito ne za one koje imaju kliničko-bolnički karakter.

„Od 2008. godine do danas Grad Istočno Sarajevo u kontinuitetu je izdvojio za našu bolnicu 706.000 KM za nabavku raznih uređaja i opreme“, naglašava Vuković.

On dodaje da je u toku procedura javne nabavke za sanaciju mokrih čvorova na Internom odjeljenju Bolnice, što je bio zahtjev iz Bolnice upućen Gradskoj upravi.

Vuković navodi da je Bolnica Istočno Sarajevo zastupljena u budžetu grada i u ovoj i u idućoj godini.

„Ove godine, riječ je o sredstvima za pomenute radove, a u narednoj je planirana nabavka tog aparata“, rekao je Vuković.

I načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Pale LJubiša Ćosić i Boško Jugović podržali su stavove gradonačelnika, ističući da obje ove lokalne zajednice, uključujući i opštinu Istočna Ilidža, pomažu rad Bolnice Istočno Sarajevo.

Menadžment Bolnice pozvao je nedavno Gradsku upravu da pomogne nabavku prijeko potrebnog aparata – diferenciranog hematološkog brojača „sismeks“ /Sysmex XN 550/ za Službu biohemije.

Iz Bolnice ističu da im je grad Istočno Sarajevo u ovoj godini donirao 5.620 KM za popravku ultrazvučnog aparata za Kardiološki kabinet.

Rukovodstvo Bolnice Istočno Sarajevo izrazilo je nadu da će grad i opštine u njegovom sastavu pomoći da nabave aparat koji može analizirati uzorke venske i kapilarne krvi, kao i svih tjelesnih tečnosti.

Aparat može koristiti i uzorke sa ograničenim količinama uzorka krvi, što će olakšati rad sa bebama, malom djecom, teškim pacijentima, te pomoći pri brzoj dijagnozi nekih oboljenja, rečeno je Srni u Bolnici Istočno Sarajevo.

Bolnica Istočno Sarajevo do sada nije imala ovaj aparat.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ovo je pretuzno. Vlada, ministarstvo, FZO koji su nadlezni za ovo spali na sadaku Grada. Po sistemu – vi se u njoj lijecite, vi se i brinite. Njima vise nije problem ni da priznaju da su kapitulirali. Ipak se kralo bez mjere.

Lako je podrzavati dok Mile gradi