Govedarica: Zašto do sada nisu reagovali istražni organi?

0

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da ova stranka postavlja pitanje istražnim organima “zašto do sada nisu reagovali u slučaju ubistva /generalnog direktora Srpskog osiguravajućeg društva “Jahorina”/ Riste Jugovića i šta je sa drugim političkim ubistvima koja su se dogodila u Srpskoj”.

“Ni u jednoj državi na svijetu nije zabilježen slučaj da je njen predsjednik optužio ili da optužuje ljude da su naručioci ubistava. To samo pokazuje na šta je sve spreman predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik”, rekao je Govedarica novinarima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je Agenciju za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ da se oglasi povodom informacija da je Mirko Šarović naručio ubistvo Riste Jugovića 2002. godine na Palama.

Dodik je rekao da su ga odgovorni ljudi iz Sipe, obavještajnih struktura i međunarodne zajednice prije pola godine upozorili da će imati problem sa Šarovićem, koji je ranije naručio ubistvo Riste Jugovića.

(www.palelive.com / Srna)


Mirko Šarović podnosi tužbu protiv Dodika

Mirko-Sarovic- Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović odbacio je s gnušanjem optužbe na njegov račun, najavljujući podnošenje tužbe protiv predsjednika RS Milorada Dodika.

“Užasnut sam optužbama i prozivkama i ogromnom količinom laži, koje je iznio predsjednik RS. Mislim da je nedostojno što to dolazi od predsjednika RS, koji bi trebao da izražava unutrašnje jedinstvo u RS, a ne da vrši podjele”, rekao je Šarović Feni.

Na Dodikove optužbe rekao je da su neprimjerena količina laži.
“Toliku, neprimjerenu, količinu lažu nisam čuo, ne samo za mene, već i druge funkcionere SDS-a, jer je on prozvao sve “, rekao je Šarović.

Kaže da nema drugog izbora, nego da tuži Dodika.

“Nemam drugog načina, izuzev da, nakon ovih stalnih sistematskih napada i na mene i moju porodicu, presavijem tabak i tužim predsjednika RS-a. Ne vrijedi na bilo koji drugi način komentarisatii, demantovati i braniti se i mislim da je jedini način da ga tužim”, rekao je Šarović.

(www.palelive.com / sdsrs.org)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments