Gorčina zbog nerasvjetljenog ubistva Srđana Kneževića

0

Nekadašnji pomoćnik komandanta „Belih vukova“ Pero Marinković izjavio je danas Srni da članovi ove specijalne jedinice Vojske Republike Srpske (RS) sutrašnju krsnu slavu ponovo obilježavaju s gorčinom u srcu, jer ni nakon 11 godina nije rasvijetljeno svirepo ubistvo njihovog komandanta Srđana Kneževića, legendarnog Belog Vuka.

“Prema našim saznanjima nema nikakvih pomaka u istrazi o Srđanovom ubistvu, zbog čega sve više gubimo nadu da će se jednog dana otkriti ubice i nalogodavci’, rekao je Marinković.

On je izrazio nevjericu da nadležni organi aktivno rade na rasvjetljavanju ovog slučaja, koji je u međuvremenu prešao u nadležnost Suda BiH i njegovih istražilaca.

“Nisam optimista i mislim da to Sud BiH neće u dogledno vrijeme riješiti, pa se pitam da li uopšte postoji interes da se taj slučaj riješi“, naglasio je Marinković.

Prema njegovim riječima, „Bele vukove“ danas boli još jedna velika nepravda, jer 14 godina nakon rata većina pripadnika ove proslavljene jedinice još uvijek nema stalno zaposlenje i „tumara bez riješenih egzistencijalnih pitanja“.

Marinković smatra da su članovi ove jedinice neopravdano zapostavljeni i da je danas zaboravljen značaj i uloga „Belih vukova“ u minulom otadžbinskom ratu.

“Mislim da nije u redu što su oni koji su danas na vlasti, kao i oni koji su bili prije njih zaboravili na Bele vukove i njihove žrtve i doprinos u stvaranju RS’, podvukao je Marinković.

Nekadašnji članovi jedinice „Beli vukovi“ sutra će u 10.00 časova, u okviru obilježavanja Krsne slave Svetog Trifuna i 15-godišnjice formiranja jedinice, prisustvovati parastosu u crkvi Uspenja presvete Bogorodice na Palama.

U 10.30 časova predviđeno je polaganje vijenaca na Centralni spomenik žrtvama rata, a nakon toga i polaganje vijenaca na spomenik Srđanu Kneževiću – Belom Vuku.

Ceremonija lomljenja slavskog kolača biće obavljena u Studentskom centru na Koranu, s početkom u 11.00 časova.

Srna

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare