Gori vatra na Hrtar gradu

0

VIŠEGRAD – U toku noći izbio je požar na brdu Hrtar grad, koje je udaljeno 15 kilometara od Višegrada.Vatra u gustoj borovoj šumi brzo se proširila i zahvatila prostor od oko 2,5 hektara.

Šef uzgoja i zaštite šuma u Šumskom gazdinstvu “Panos” u Višegradu Rajko Nikitović kaže da su šumari uspjeli vrlo brzo da lokalizuju požar, ali ne i da ga ugase.

Prošle godine na istoj lokaciji nepoznato lice je pokušalo da podmetne vatru na 30 mjesta, ali do katastrofalnog požara nije došlo jer su radnici “Panosa” brzo intervenisali.

Na prostoru između Tetrebice i brda Bijele lipe u toku noći vatrena stihija je iz pravca Tare probila protivpožarne prepreke, i u toku je lokalizovanje ovog požariša kako se vatra ne bi proširila prema stijenama iznad sela Veletova na teritoriji višegradske opštine.

U gašenju požara na ovoj lokaciji angažovano je 15 pripadnika civilne zaštite iz Višegrada i šumara.

Direktor Šumskog gazdinstva “Panos” Milan Cvijetić kaže da se pomoć očekuje iz pravca brda Stolac, odakle pripadnici žandarmerije iz Srbije probijaju put i prave protivpožarne prepreke.

On dodaje da je jutros na požarište na graničnoj liniji između Srbije i BiH na potezu od Tetrebice do Bele lipe poslato pojačanje od 10 radnika Šumskog gazdinstva “Panos”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments