Gondola – najvažniji infrastrukturni projekat

2

Generalni direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevanić rekao je Srni da je na planini tokom ljeta mnogo urađeno, a jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata je izgradnja gondole čije je otvaranje zakazano za 30. novembar.

LJevnaić je istakao da će sutra u Beogradu biti zvanično otvorena jedna od najvećih promocija gondole – novog turističkog sadržaja na olimpijskoj planini.

„Želimo da svaki skijaš sazna šta je to novo i spremno na Jahorini za zimsku sezonu. Jedna kabina gondole već je izložena u Knez Mihailovoj ulici gdje svi Beograđani mogu da vide njen izgled, uđu u nju i vide šta ih to čeka na planini. Cilj nam je da do skijaša stigne poruka da je puno uloženo u infrastrukturu“, naveo je LJevnaić.

Prema njegovim riječima, prva kabinska gondola na Jahorini ima 36 kabina u koje se može smjestiti po 10 lica, dok je kapacitet godnole 2.700 skijaša na sat, što će pomoći bržem vertikalnom transportu tokom zimskog perioda ka vrhu planine.

On je naveo da su ispod gondole izgrađene tri nove staze od kojih će jedna biti osnježena, dodajući da su staze nove, blage, široke i uređene po FIS standardima.

„Gradimo i lift, pet kilometara rasvete, potpuno novi sistem naplate ski-karata. Time želimo da istaknemo kvalitet Jahorine i da do skijaša dođe informacija da planina i dalje ima najbolji odnos cena i kvaliteta u regionu, budući da smo 90 odsto jeftiniji od prve naše najbliže konkurencije ili destinacije“, poručio je LJevnaić.

LJevnaić je naveo da je otvaranje gondole na Jahorini zakazano za 30. novembar, a otvoriće je srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon čeka će uslijediti koncert Saše Matića.

Promocija jahorinske gondole u Knez Mihailovoj počela je juče i trajaće do ponedjeljka, 14. oktobra, a u tom periodu zainteresovanima će biti podijeljene brošure, na poklon će dobiti bandane i jednodnevne vaučere za skijanje, dok će pomoću uređaja za virtuelnu realnost i aplikacije moći da osjete kako se skija na Jahorini.

Tokom promocije biće organizovana i nagradna igra, a najsrećniji će osvojiti sedam dana skijanja na Jahorini.

Nakon Beograda, promocija će biti održana u Novom Sadu na Trgu slobode od 17. do 21. oktobra.

Organizatori promocije su Olimpijski centar „Jahorina“ i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Prvo, Gondola ne ide do vrha planine vec samo nekih 750m i okrece se na pola brda..drugo zasto ne kazete da ste i povecali cijenu ulaska na planinu i cijenu parkinga..

Ja bih prvo postavio pitanje svrhe gondole koja vozi samo 750 metara.