Golijanin: Radovi idu planiranom dinamikom

0

Izgradnja gondole Pale – Jahorina ide planiranom dinamikom, a na polaznoj stanici završava se turistički objekat i ski-staza, rekao je Srni Veljko Golijanin, direktor i vlasnik firme “Majneks” sa Pala, koja je finansijer i izvođač radova.


Golijanin je naveo da na Jahorini trenutno ima oko 25 kilometara ski-staza, koje će sa novom biti produžene za još 15 kilometara, što će omogućiti ljubiteljima skijanja svojevrsno uživanje.

On se nada da će ove zimske sezone na trasi nove gondole početi skijanje sa ciljem promocije gondole, koja će upotpuniti turističke sadržaje i produžiti jahorinske ski-staze.

Golijanin je rekao da bi montaža gondole trebalo da se završi za dva, tri mjeseca, kada se urade sve pripremne radnje.

Stručni saradnik “Majneksa” Vojo Tomić rekao da je projekat izgradnje gondole vrijedan i značajan, te da je dobio mnoga evropska priznanja kao ekološki.

Tomić je naglasio da su položeni viosokonaponski kablovi prema Jahorini, koji će objekte na planini napajati električnom energijom sa još jedne sigurne strane, dok se na ski-stazi završava ski-lift.

On je naveo da ovaj projekat mijenja sliku Pala i Jahorine u turističkom smislu, dok je korist za turizam ogromna.

“Na ovaj način stvaramo evropski region zajedno sa Jahorinom i Palama”, rekao je Tomić i dodao da je na ovom prostoru i priroda doprinijela da se napravi skijaški centar.

On je naveo da Vlada Republike Srpske i lokalne vlasti daju bezgraničnu podršku ovom projektu.

“Pale će postati turističko mjesto, ali je potrebno planirati sadržaje zbog kojih bi turisti boravili u ovoj opštini”, rekao je Tomić.

Gondola će se sastojati od 40 stubova, 18 do međustanice na Ravnoj planini, a 22 do samog vrha.

Kapacitet jedne kabine je osam putnika, što omogućava prevoz 2.000 tokom jednog sata.

Ukupan kapacitet parking-prostora na polaznoj stanici je 500 automobila i 35 autobusa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments