Godišnja naplata na osnovu zakupa parking-prostora 220.000 KM

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajavo će godišnje naplatiti oko 220.000 KM na osnovu zakupa parking-prostora na području ove lokalne zajednice, izjavio je načelnik ove opštine Jovan Katić.

On je rekao da je ekonomskom računicom pokazano da će mnogo više prihoda da ostvari lokalna zajednica davanjem pod zakup parking-prostora privatnoj firmi, te dodao da je gubitak iz prethodnih godina iznosio skoro 70.000 KM.

„Građani su plaćali parking u budžet opštine, što se pokazalo kao neefikasno i neekonomično, opština je bilježila gubitak iz godine u godinu, što je obrazlagano na sjednicama Skupštine opštine, kada se raspravljalo o tome“, rekao je Katić novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, firma je odabrana putem javnog poziva na koji su se prijavile tri koje su ispunjavale uslove i dvije koje nisu predale kompletnu dokumentaciju, tako da njihove prijave nisu razmatrane.

„Poziv je raspisan u skladu sa zakonom i odlukom koja je usvojila Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo“, rekao je Katić, te dodao da su tada doneseni maksimalni cjenovnici.

On je naveo da se cijene parking-mjesta ne mogu povećati bez skupštinske odluke, te dodao da firma koja je pobijedila na tenderu može da spusti cijene, ako im je ekonomski isplativo.

Na području opštine Istočno Novo Sarajevo parking-prostor će naplaćivati firma „Park.ing“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare