Godinu dana rada i postojanja TV Istočno Sarajevo

0

„Osnovni cilj postojanja i rada Televizije Istočno Sarajevo je ostvaren“, izjavio je povodom prve godišnjice rada Televizije Istočno Sarajevo Branislav Ilić direktor JP RTV Istočno Sarajevo. „Naš prioritetni cilj je bio da se na ovim prostorima napravi moćna medijska kuća koja kadrovski i tehnički odgovara najvišim standardima,a  kao rezultat tih nastojanja je  zavidna gledanost i program koji zadovoljava ukus i potrebe svojih gledalaca. Dokazali smo u proteklom periodu da je RTV Istočno Sarajevo sa svojim vlastitim kadrovskim i tehničkim potencijalom zamajac razvoja grada Istočno Sarajevo i regije u svim segmentima“- izjavio je Ilić.

Imovina preduzeća otvaranjem televizije uvećana je za 22,6 puta ali negativni efekti svjetske finansijske krize osjetili su se i u našem radu, posebno u oblasti marketinga. Mi se nadamo da ćemo u narednom periodu uz pomoć lokalne ali i šire društveno političke zajednice uspjeti prevazići sve te poteškoće i nastaviti uspješan razvojni put. Naši prioritetni zadaci u narednom periodu su obezbjeđenje sredstava za investiciona ulaganja za širenje emisionog sistema i širenje zone pokrivenosti tv signalom, što bi uveliko pospješilo naše poslovanje i dalo nove mogućnosti razvoja a posebno u sticanju novih klijenata koji bi koristili naše marketinške usluge.

TV Istočno Sarajevo zvanično je počela emitovanje programa 12. septembra 2008. godine, a danas proizvodi i emituje 16 sati dnevno jasno koncipiranog i zanimljivog programa. Trenutno program ove tv stanice mogu pratiti korisnici kablovskih televizija na prodručju Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca i Kantona Sarajevo

palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare