Gluhaković: U toku pripreme za zimsku turističku sezonu

1

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas da su na Jahorini u toku opsežne pripreme za zimsku turističku sezonu, ističući da su pri tome ispoštovane sve zakonske procedure.

Gluhaković je istakao da je, kada je riječ o finansiranju radova na Jahorini, sve prošlo Nadzorni odbor Olimpijskog centra i Skupštinu akcionarskog društva.

„Bilo bi dobro da ima donatora, ali sve se radi na kreditnoj osnovi. Investiciono-razvojna banka kupuje obveznice vrijednosti blizu 11 miliona KM i ta sredstva se moraju vratiti“, rekao je Gluhaković na konferenciji za novinare na Jahorini i podsjetio da se iz budžeta Republike Srpske izdvaja grant za Olimpijski centar.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske ponovio je uvjeravanje da će radovi na rekonstrukciji tunela kod Pala, koji se nalazi na glavnoj saobraćajnici ka Jahorini, biti završeni do početka predstojeće turističke sezone.

Gluhaković je izrazio nadu da će festival „Egzit“ u martu 2018. i Olimpijski omladinski festival mladih /Ejof/ 2019. godine pomoći da Olimpijski centar zabilježi dobre poslovne rezultate.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić istakao je da će do zimske sezone na Jahorini sve biti spremno za dolazak turista i skijanje, uključujući i osnježavanje staza.

„Maksimalno radimo na pripremi sezone“, rekao je LJevnaić i naveo da je u sklopu priprema danas na Jahorini, u prisustvu ministra Gluhakovića, održan sastanak sa direktorima „Elektrodistribucije“ i „Vodovoda“, MUP-a, načelnicima opština i drugih službi bitnih za zimsku turističku sezonu.

On je dodao da se, osim na uređenju skijališta, radi i na uređenju prilaznih puteva, rasvjete, poboljšanja telekom usluga, odnosno svega onoga što je bitno za što ugodniji boravak turista.

„Danas je razgovarano i o proširenju parking prostora i dobili smo saglasnost lokalne samouprave za dvije lokacije – Poljice i kod tehničke baze“, precizirao je LJevnaić i najavio da će do početka zimske turističke sezone biti urađena i signalizacija na putevima, te parkinzima na Jahorini.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ garantuje skijašima da će ove godine pripreme za skijašku sezonu biti najbolje do sada.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek naglasio je da za sve radove na Jahorini postoje potrebne dozvole.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Prvo zelim naglasiti da se radujem sto se napokon na Jahorini nesto konkretno radi u smislu uredjenja staza i osnjezavanja, kao i ljetnog turizma, uostalom. Medjutim, izjava resornog ministra „Investiciono-razvojna banka kupuje obveznice vrijednosti blizu 11 miliona KM i ta sredstva se moraju vratiti”, je blago recena neprimjerena. Emisija obveznica nije ni objavljena na berzi, a vec se zna da ce ih IRBRS kupiti? Te se moraju vratiti, a one prethodne ne moraju? Ako vec postoji nacelni dogovor za takvo nesto, onda bi ministar morao znati da se o istom, iz vise razloga, ne prica javno prije nego se desi (sigurno ne zato da se ne „izjalove“ planovi).