Gluhaković otvorio ljetnu turističku sezonu

0
Gluhaković otvorio ljetnu turističku sezonu

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković večeras je na Jahorini svečano otvorio ljetnu turističku sezonu tokom koje će Olimpijski centar “Jahorina” biti domaćin prvog ljetnog planinskog festivala pod nazivom “Festival 365”.

Gluhaković je na otvaranju “Festivala 365”, u okviru kojeg su predviđeni koncerti pop pjevača Severine i Petra Graše, kao i “Leksington benda”, istakao da je ljetna sezona na Jahorini pravi spektakl.

“Ovim događajem koji će biti u naredna tri dana pravimo neku vrstu probnog ispita za narednu zimsku sezonu, EJOF i ponovo veliki `Egzit` na zimu 2019. godine”, rekao je Gluhaković.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić u obraćanju gostima osvrnuo se na proteklu zimsku sezonu, za koju je rekao da je oborila brojne rekorde s obzirom na činjenicu da je Jahorina ove godine imala 131 dan skijanja, što je bilo najviše u regionu.

“Kada smo investirali u objekte, cilj nam je bio da imamo srećnog skijaša koji će se uvijek vraćati na ovu planinu”, rekao je LJevnaić.

On je izrazio zahvalnost predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je podržao Olimpijski centar “Jahorina” u vrijeme kada je ovom turističkom preduzeću bilo najteže, napominjući da sadašnji dobri rezultati predstavljaju zamajac cijeloj privredi regije.

“Jahorina vrijedi više od 100 fabrika. Želimo da stvorimo uslove da djeca ne idu u inostranstvo i da mogu ovdje da rade”, rekao je LJevnaić.

On je naglasio da mu je cilj bio da privuče i nove investitore, te da je prema trogodišnjem poslovnom planu Olimpijskog centra “Jahorine”, koji još nije finaliziran, postavljen cilj da se uradi žičara, vikend-naselje, gondola sa Ravne planine, odnosno da se poveže cijeli region.

“Cilj nam je da i ljetna sezona bude na istom nivou kao i protekla zimska”, rekao je LJevnaić, koji je uručio zahvalnice zaslužnima za proteklu uspješnu sezonu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković je obraćajući se okupljeima istakao da ono što je urađeno na Jahorini protekle zimske sezone zaslužuje svako poštovanje, napominjući da je razvoj turizma jedan od prioriteta u strategiji razvoja grada.

Festival “365” sastoji se od koncerata i di-džej žurki, biciklističkih trka i takmičenja, do trka u štiklama, a biće organizovana i vožnja kvadovima, kao i pokazni let paraglajderom.

Takmičenja će biti održavana na platou Poljice, a di-džej žurke ispred hotela na Jahorini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments