Gluhaković otvorio “Jagnjijadu 2018”

2
Gluhaković otvroio Jagnjijadu 2018

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković otvorio je danas na Vučjoj Luci u opštini Istočni Stari Grad osmu turističko-gastronomsku manifestaciju “Jagnjijada 2018”.

Otvarajući “Jagnjijadu 2018”, Gluhaković je poručio da bi Ministarstvo trgovine i turizma od naredne godine trebalo da bude generalni pokrovitelj ove turističko-gastronomske manifestacije.

“Ovo je jedna sinergija, spoj poljoprivrede i turizma i najbolji način da se bogatstvo koje ovaj kraj ima pretoči u dobru manifestaciju koja će biti međunarodnog karaktera”, istakao je Gluhaković.

On je izrazio nadu da će gastro manifestacija, kao što je “Jagnjijada”, od sljedeće godine biti uvrštena u događaje od značaja za Republika Srpsku, jer, kako kaže, prevazilazi regionalne okvire.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović rekao je da je “Jagnjijada” iz godine u godinu privlačnija, te da u najboljem svjetlu predstavlja ovu lokalnu zajednicu, ali i grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku.

Gašanović je naglasio da je veliki broj gostiju dokaz da je sve dobro organizovano i da se radi na prosperitetu i razvoju opštine Istočni Stari Grad.

On je naveo da je plan opštine da se uz razvoj privrede podstakne razvoj poljoprivrede i stočarstva čije će proizvodi biti plasirani kroz turizam.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković kaže da je “Jagnjijada” svojevrstan gastro-turistički događaj koji predstavlja dio tradicije, kulture i običaja srpskog naroda na prostoru Sarajevsko-romanijske regije.

“`Jagnjijada` je postala događaj prema kome naša dijaspora planira odmore”, naveo je Vuković i dodao da će ovu manifestaciju podržati i Turistička organizacija Istočno Sarajevo, te da će od naredne godine, u saradnji sa opštinom Istočni Stari Grad i Ministarstvom trgovine i turizma, biti obogaćen i njen kulturni program.

Svečanom otvaranju “Jagnjijade 2018” prisustvovali su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

(www.palelive.com / Srna)

2
Postavi komentar

2 Komentara na članak
0 Odgovora na komentare
0 Pratioci
 
Većina je reagovala na komentar
Najpopularniji komentari
2 Komentatori
  Pretplatite se  
Obavjesti me o
Miki

Je ala vas jagnjijada, bolje pokrenite nesto u tom kraju, radite na turizmu da se nesto zaradi.. Ovi iz opstine samo sto znaju to je da prodaju opstinsku zemlju arapima..

Pirke

Strašno, varioci, mesari i omare. Kuda ide ovaj narod.