Gluhaković: Možemo da organizujemo velike događaje

1

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je da 106 dana skijanja na Jahorini pokazuje da menadžment Olimpijskog centra „Jahorina“, grad Istočno Sarajevo i opštine Pale i Trnovo mogu da organizuju velike događaje u Srpskoj.

Gluhaković je rekao da je danas sa direktorom Olimpijskog centra Dejanom LJevnaićem razgovarao u vezi sa organizacijom i pripremama Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ 2019 i najavio da će narednih dana biti održan sastanak Organizacionog odbora EJOF-a na kojem će biti utvrđeni i podijeljeni zadaci.

On kaže da će Ministarstvo trgovine i turizma nastaviti da podržava Jahorinu jer slijede četiri velika događaja – ljetnja sezona, pripreme za zimsku sezonu, EJOF i „Egzit“ 2019. godine.

„Vlada Republike Srpske i Ministarstvo trgovine i turizma će još više pomoći da ovi događaji na Jahorini budu na boljem nivou“, istakao je Gluhaković.

On je naglasio da je Vlada Republike Srpske preuzela obaveze da, događaje u okviru EJOF-a na Jahorini i Palama finansira, kontroliše i upravlja tim sredstvima.

Gluhaković kaže da je potrebno promovisati EJOF i posredstvom diplomatsko-konzularne mreže.

„Potrebno je da dogovorimo marketinški nastup, a veoma brzo će biti održana i sjednica Organizacionog odbora o temi raspodjela obaveza“, dodao je Gluhaković.

LJevnaić je rekao da je tokom sastanka zaključeno da se olimpijske igre mladih dobro pripreme i organizuju onako kako to Jahorina zaslužuje.

„Tu ima mnogo da se radi i od danas krećemo sa pripremama, ukazaćemo na sve probleme koji treba da budu riješeni“, naveo je LJevnaić i dodao da je na Jahorini proteklih dana uspješno organizovan festival „Egzit“, koji je okupio više od 20.000 gostiju.

On je istakao da na Jahorini mogu da budu organizovane ski-trke, da će sistem za osnježavanje biti u funkciji i da ova planina ima spremnu infrastrukturu kada je riječ o stazama.

„Naručili smo sistem za osnježavanje koji proizvodi snijeg na plus deset i plus 20 stepeni Celzijusovih i on će biti montiran na stazi, što nam garantuje da ćemo 100 odsto imati snijeg“, naglasio je LJevnaić i dodao da Jahorina kao destinacija više nikada neće imati problem sa snijegom.

On je rekao da je na Jahorini prošlo 106 dana od otvaranja sezone i da će biti ispunjen cilj od 120 skijaških dana, te da se već pripremaju za ljetnju sezonu.

LJevnaić je dodao da će Jahorina cijelo ljeto biti gradilište, da će se nastaviti sa realizacijom projekta vještačkog osnježavanja, kao i sa polaganjem cijevi za punjenje jezera vodom, što će trajati dva mjeseca.

„Cilj nam je da to jezero bude najveća atrakcija na planini, da napravimo ljetnje sadržaje, a imamo i prijedloge novih projekata. Jedan od njih je da na vrhu planine bude organizovano skijanje na vodi, adrenalinski park, tjubing i paraglajding“, rekao je LJevnaić.

On se pohvalio time što je hotel „Bistrica“ prodao 60 odsto kapaciteta za ljetnju sezonu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Nije valjda da ste tek sad shvatili da možete nešto organizovati?