Gluhaković: „Festival 84“ više nego uspješan za Srpsku

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković ocijenio je da je „Festival 84“, koji se na Jahorini održavao od 15. do 18. marta, bio više nego uspješan za Republiku Srpsku.

Gluhaković je ocijenio da je Jahorina prvi put od 1995. godine imala takvu divnu manifestaciju od koje su svi izvukli veliku korist, te izrazio nadu da će ona postati tradicionalna.

Ministar je na konferenciji za novinare u Banjaluci, govoreći o turizmu u Republici Srpskoj u prva dva mjeseca ove godine, rekao da su rezultati fantastični po broju dolazaka gostiju i noćenja.

On je naveo da je broj noćenja, što se tiče banjskog turizma, povećan za 49,6 odsto u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine, a kada je riječ o planinskom turizmu, broj noćenja povećan je za 21,1 odsto.

Prema njegovim riječima, u 2017. godini u Srpskoj su zabilježena 794.543 noćenja.

"Festival 84" posjetilo više od 20.000 ljudi

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da je na Jahorini tokom festivala bilo 20.000 gostiju, dok je u istom periodu prethodnih sezona bilo njih stotinu.

On je dodao da su gosti dolazili iz više od 20 zemalja regiona i svijeta.

„Jahorina je ove godine ostvarila jednu od najboljih sezona. Danas je 130-ti dan skijanja u ovoj sezoni, prvi smo otvorili sezonu u regionu i još radimo, iako su svi ski-centri u regionu zatvoreni, što je dokaz da je Jahorina najbolji ski-centar u regionu“, istakao je LJevnaić.

On je naglasio da prvi put, nakon osam godina, Olimpijski centar „Jahorina“ posluje pozitivno, sa ostvarenom dobiti od 500.000 KM.

Osnivač „Egzit“ festivala i „Festivala 84“ Dušan Kovačević tvrdi da je tokom održavanja festivala „više nego dupliran originalni kapacitet broja gostiju“, te da su utisci gostiju više nego dobri.

Kovačević je precizirao da ukupna korist lokalnoj turističkoj privredi od „Festivala“ iznosi više od pet miliona KM.

On je istakao da je sa festivala poslata poruka mira i prijateljstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments