Glavnim koncertom završen zvanični dio 10. međunarodnog festivala folklora „Višegrad 2013“

0

VIŠEGRAD – Mada je kiša onemogućila tradicionalni defile sa ćuprije na Drini, višegradskim ulicama do Gradske dvorane, utisak koji su na glavnom koncertu ostavili učesnici 10. Međunarodnog festivala folklora „Višegrad 2013“ bio je izvanredan, jer su učesnici prikazali izvanredne koreografije u raznolikim nošnjama.

Brojna publika pozdravljala je dugotrajnim aplauzima preko 500 mladih folklorista iz šest zemalja Balkana, okupljenih u 11 Kulturno umjetničkih društava.

Pored domaćina i organizatora ove kulturne smotre, KUD-a „Bikavac“, publici se predstavio i drugi višegradski KUD, „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“.

Izvanredan utisak svojim nastupima ostavili su KUD-ovi iz Grčke „Glosa“ i „Tahagara“, zatim iz Bugarske „Učetilite“ i „Ritmovi Rile“, Rumunski KUD „Gagurelul“, pa zatim tri KUD-a iz Srbije, „Vojvoda Janko Katić“ iz Mladenovca, „Kruna“ iz Obrenovca“ i „Prvi Partizan“ iz Užica, te KUD „Vesna“ iz Mojkovca u Crnoj Gori.

Kao i predhodne večeri, na koncertu u Andrićgradu“, izvanrednom interpretacijom pjesme „Zajdi, zajdi“, predstavila se mlada višegrađanka Katarina Tasić.

Ovu jubilarnu Međunarodnu smotru folklora, prigodnim riječima svečano je otvorio zamjenik načelnika opštine Višegrad, Milan Nikolić.

Pokrovitelj 10. Međunarodnog festivala folklora „Višegrad 2013“ bila je opština Višegrad, a generalni sponzori preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ i „Andrićgrad“.

(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare