“Glasinac” i “Kakanj” osvajači prvog “Trofeja Jahorine 2020”

0

Danas je na Jahorini održan prvi turnir u odbojci na snijegu “Trofej Jahorina 2020”, koji je okupio 50 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kod djevojaka, prvo mjesto je osvojila ekipa OK Glasinac koja je u finalu savladala ŽOK Jahorinu sa 2:1, a za MVP turnira je izabrana Dijana Ašonja iz ekipe Glasinca.

Kod muškaraca najbolja je bila ekipa OK Kakanj, pošto je u finalu savladala ekipu OK JAhorina VIP sa 2:0. Za MVP turnira je izabran Danilo Ružić iz ekipe Kaknja.

Odbojka na snijegu je sport koji osvaja planetu svojim sadržajem i popularnošću. Sve više se promoviše u Svijetu i Evropi privlačeći sve veću pažnju ljubitelja odbojke i sporta uopšte.

Glavni cilj organizacije promotivnih turnira vezan je za namjeru da odbojka na snijegu u budućnosti dobije status olimpijskog sporta i da se pojavi na nekim od narednih zimskih Olimpijskih igara. Tako bi odbojka postala prvi sport u istoriji koja se igra i na zimskim i na ljetnjim Olimpijskim igrama.

Turnir su organizovali Odbojkaški klub i sudijski odbor sa Pala, uz podršku Odbojkaškog saveza Republike Srpske, opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i Olimpijskog centra “Jahorina”, te brojnih društvenih i privrednih subjekata.

(www.palelive.com)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o