Gimnazijalci osvojili dvije nagrada na Sajmu turizma u Sloveniji

0

ZVORNIK – Učenici zvorničke Gimnazije i SSŠ „Petar Kočić” osvojili su srebrno i bronzano priznanje na internacionalnom takmičenju „Sajam turizma”, koji je održan u Novoj Gorici u Sloveniji, saopštavaju iz ove škole.

Po riječima direktorice škole Biljane Pisić, ovo je već šesta godina da učenici ove škole učestvuju na đačkim takmičenjima srednjoškolaca u Sloveniji.

Veoma je važmo da smo nastavili kontinuitet učešća na takmičenjima u Sloveniji, ranije i na DOSS-u, a ove godine na Sajmu turizma. Takođe, nastavljamo dobru tradiciju u predstavljanju turističkih potencijala jer smo opet dobili dvije nagrade. U narednom periodu naša saradanja sa školom iz Sežane, koja je i ove godine bila domaćim prvog dana posjete Sloveniji, jer su čelnici naše i njihove opštine produbili i intentizvirali saradnju – rekla je Pisićeva i dodala da će nastaviti sa učešćem na sličnim međunarodnim takmičenjima.

Na Sajmu turizma u Novoj Gorici zvornički srednjoškolci su se predstavili projektima Banje Kiseljak i srednjovjekovne tvrđave Đurđev grad. Goran Ivanović, koji je sa kolegom, takođe profesorom informatike, Ivanom Kostićem radio na projektu zadovoljan je osvojenim nagradama.

Zajedno sa našim učenicima radili smo na snimanju spota, pripremi i predstavljanju naših projekata. Evidentno je da je ove godine zbog ekonomske krize bilo manje učesnika i iz Slovenije, ali nama je drago što smo na međunarodnom nivou predstavili naše turističke kapacitete, odnosno dva najvažnija koje ima grad Zvornik – rekao je Ivanović.


Učenici i profeosri zvorničke Gimnazije predstaviće svoje projekte i sugrađanima kada budu uzeli aktivno učešće na manifestaciji „Dani turizma”, koju organizuje TO Zvornik.

(www.palelive.com / www.zvornikdanas.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare