Генерал Младић се осјећа нешто боље

0

БЕОГРАД – Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић, којем је недавно уграђен пејсмејкер, осјећа се нешто боље, а у току је процедура у вези са одређивањем датума када би тим љекара Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске могли да га прегледају, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

„Постоперативни ток је за сада у реду. Он каже да се нешто боље осећа, мада је то променљиво“, рекао је Дарко Младић.

Што се тиче раније затражене посјете тима љекара УКЦ Републике Српске из Бањалуке, Младић каже да се са медицинском службом Хашког механизма и даље разговара о датуму и техничким детаљима како би се та посјета остварила.

„Још нисмо добили датум од Трибунала кад они могу да дођу. Очекујемо да нам дају датум ове или следеће недеље“, рекао је Дарко Младић.

Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић оперисан је 8. јануара у холандској болници када му је уграђен пејсмејкер. Већ сљедећег дана он је враћен у притворску собу у Схевенингену.

у тиму љекара УКЦ-а који би требало да посјете генерал Младића су неуролог, кардиолог и пулмолог.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је раније Срни да је Љекарски тим спреман да крене у Хаг чим стигне одобрење.

Генерал Младић служи у хашком притвору казну доживотног затвора.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare