Гавриловићева: Тужилаштво БиХ нема исти приступ у поступцима против Срба и Бошњака

0

Тужилаштво БиХ нема исти приступ у поступцима против Срба и Бошњака, оцијенила је предсједник Предсједништва Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић Гавриловић након што је издата наредба о неспровођењу поступка против Хамдије Абдића и Мухамеда Швракића иако су изазивали националну, расну и вјерску мржњу.

„Тако ни данас немамо виновнике најстрашнијих злочина који су почињени над српском д‌јецом као што је монструозни злочин над осмогодишњом Мирјаном Драгичевић или над тринаестогодишњим Дарком Короманом“, истакла је Гавриловићева у изјави Срни.

Гавриловићева је истакла да је пуно таквих примјера гд‌је је Тужилаштво остало и слијепо и глуво.

Она је рекла да такав потез Тужилаштва БиХ није ни први, а сигурно неће бити ни посљедњи, те да је очигледно да таквим радом не улива повјерење грађанима, који ту институцију не могу сматрати органом права и правде.

Према њеним ријечима, овакву поруку је Тужилаштво БиХ послало већ са првим процесуирањем ратних злочина.

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је Срни да им је Тужилаштво БиХ послало допис којим их обавјештава да су донијели наредбу о непровођењу поступка у вези са кривичном пријавом против Хамдије Абдића званог Тигар и Мухамеда Швракића.

Пријаву је поднијела Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице у јануару 2022. године због изазивања националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, противзаконитог формирања војних снага, као и напада на уставни поредак.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare