Gajić najavio pomoć razvoju odbojkaškog sporta

0

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da će pomoći razvoju odbojkaškog sporta u Republici Srpskoj i BiH.

Gajić, koji je danas boravio u posjeti načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, istakao je da je obavio mnogo razgovora sa ljudima iz saveza i informisao se kako se može pomoći razvoju odbojkaškog sporta na području ove regije.

On je naglasio da će pomoći razvoju sporta na ovim prostorima kada je riječ o transferima i stručnom znanju, ali i svemu ostalom što budu smatrali da im treba.

„Mi smo se dogovorili da Milutin Popović /predsjednik Odbojaškog saveza BiH/ prenese svim ljudima da resursi Odbojaškog saveza Srbije stoje na raspolaganju odbojci na ovim prostorima“, rekao je Gajić, bivši trener reprezentacija Jugoslavije i Rusije.

On je naveo da postoje dobri uslovi za razvoj odbojaškog sporta na Palama.

„Imamo ambicije da radimo određene događaje i na drugim mjestima u Republici Srpskoj, tako da se nadam da je ovo početak jedne lijepe saradnje“, istakao je Gajić.

Jugović je rekao da će posjeta predsjednika Odbojkaškog saveza Srbije Zorana Gajića Palama za rezultat imati povećanje broja zainteresovanih za odbojku na ovom području.

Jugović je izrazio zadovoljstvo što je ugostio vrhunskog sportskog radnika kao što je Gajić, jer smatra da je to iskorak naprijed za ovu opštinu.

On je istakao da je najbitnije da Gajić prenese iskustva i svoja viđenja u vezi sa organizacijom Balkankog odbojkaškog prvenstva za juniorke koje danas počinje na Pala.

„Ovo će biti jedan od koraka da jednog dana dovedemo neke od jačih reprezentacija koje će baciti novo svjetlo kada je riječ o sportu na Palama“, rekao je Jugović.

Gajić: Odbojkaški savez Srbije spreman da pomogne savezima Srpske i BiH

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razgovarao je danas da predsjednicima odbojkaških saveza BiH Milutinom Popovićem i Srbije Zoranom Gajićem o organizaciji odbojkaških kampova i važnijih reprezentativnih utakmica, te o stručnoj podršci ovom sportu u Republici Srpskoj i BiH.

Vuković je rekao novinarima nakon prijema da će Grad Istočno Sarajevo pomoći organizaciju odbojkaških takmičenja koja bi, kako je ocijenio, bila korisna za ove prostore.

On je naveo da je Balkansko prvenstvo u odbojci za juniorke, koje će danas biti otvoreno na Palama, povod za posjetu predsjednika odbojkaških saveza BiH i Srbije.

„Iskazali smo poštovanje treneru Gajiću što na neki način povećava rejting Balkanskog prvenstva u odbojci za juniorke, koje će za nas biti nova referenca kada je u pitanju organizacija ovakvih takmičenja“, rekao je Vuković.

On je zahvalio Popoviću što brine o interesima odbojke na ovim prostorima, a dokaz za to je i kandidatura Pala za domaćina Balkanskog prvenstva.

Proslavljeni odbojkaški trener i predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da boravi u radnoj posjeti Republici Srpskoj, te da je prije Istočnog Sarajeva, obišao Višegrad, Trebinje i LJubinje, gdje je otvoren odbojkaški kamp, a predviđen je i odlazak na Pale.

„Odbojkaški savez Srbije stoji na raspolaganju savezima u Republici Srpskoj i BiH kada je reč o pomoći odbojci na ovim prostorima“, rekao je Gajić.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović ocijenio je da je posjeta Gajića značajna za dalju budućnost odbojke na ovim prostorima.

On kaže da je Odbojkaški savez Republike Srpske od svog osnivanja imao snažnu, prije svega stručnu i organizacionu podršku u Odbojkaškom savezu Srbije.

„Realizovali smo seminare, bili su angažovani iskusni stručnjaci iz Srbije i ta saradnja će sigurno biti proširena i obogaćena u narednom periodu“, rekao je Popović.

On je ocijenio da je Istočno Sarajevo grad odbojke, što potvrđuje i organizacija Balkanskog prvenstva u odbojci za juniorke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare