Gagović: Premijer sutra u najugroženijim naseljima

0

TRNOVO – Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izjavio je da je zbog katastrofalnih bujičnih poplava u ovoj lokalnoj zajednici do daljeg na snazi vanredna situacija, a da će najugroženija naselja sutra posjetiti premijer Srpske Radovan Višković.

„Vanredna situacija u Trnovu na snazi je do daljeg. Rijeka Željeznica i njen pritoke sada su u koritima i trenutno ne ugrožavaju priobalna područja, tako da je opšta situacija danas nešto povoljnija nego juče“, naveo je Gagović.

Gagović je rekao da će premijeru Viškoviću večeras u Istočnom Sarajevu predočiti tešku situaciju jer su im bujične poplave nanijele ogromnu štetu građanima i njihovim domaćinstvima, kao i privrednim i objektima u društvenom vlasništvu.

Najveći problem, kako je istakao, predstavlja saniranje ogromne štete koju je pretrpio lokalni poljoprivrednik jer je u poplavama izgubio 130 ovaca. On je dodao da će stoka biti uklonjena i zakopana u skladu sa predviđenim procedurama.

Prema njegovim riječima, ekipe koje vrše sanaciju i zaštitu od eventualnih novih poplava sve vrijeme su na terenu.

Gagović je izrazio optimizam u pogledu smirivanja situacije, dodajući da su obezbijeđeni i oprema sa sanaciju i isušivanje vodom poplavljenih prostorija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare