Fudbaleri „Sutjeske“ ne odustaju od štrajka

0

FOČA – Fudbaleri „Sutjeske“ u štrajku su već dvije sedmice, jer su, kako ističu, nezadovoljni radom predsjednika kluba Miroslava Dunjića, čiju smjenu traže, a do početka proljećne polusezone Prve lige Republike Srpske ostalo je samo sedam dana.

Rukovodstvo opštine Foča, koja je glavni finansijer kluba, održalo je ove sedmice odvojene sastanke sa Upravom i igračima, pokušavajući da nađe kompromis da bi se štrajk prekinuo.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Ćurčić rekao je da je Upravi i igračima poručeno da su sve obaveze prema klubu izmirene i da je u prošloj godini iz budžeta opštine za FK „Sutjesku“ izdvojeno 170.000 maraka, pet hiljada više nego što je bilo planirano.

Ćurčić navodi da su igrači na sastanku sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem skrenuli pažnju da nisu zadovoljni rukovodstvom kluba, ali da na to opština ne može uticati.

„Mi kao opština ne možemo mijenjati rukovodstvo, nemamo zakonsku obavezu niti mogućnost da tako nešto promijenimo. Ti problemi se zakonski rješavaju kroz organe kluba, prije svega kroz Skupštinu kluba“, rekao je Ćurčić.

On je dodao da je igračima ponuđeno nekoliko varijanti i da očekuje da će štrajk biti obustavljen.

Kapiten „Sutjeske“ Dejan Drakul rekao je da igrači ne pristaju na ponudu opštine.

„Iz opštine je predloženo da predsjednik kluba i dalje ostane na toj funkciji, a da nema kontakta sa igračima, međutim od tog kompromisa nema ništa. Mi smo i dalje pri našem stavu. Samostalno ćemo obavljati treninge, prvenstvo je blizu i očekujemo konkretno rješenje“, istakao je Drakul.

Fudbaleri predsjednika kluba optužuju za vrijeđanje i nedoličan odnos prema njima.

„Mislim da ne bi bilo pošteno ni prema ovim momcima ovdje, ni prema sportistima, koji su već podnijeli ostavke, da se mi sad vratimo kao da ništa nije bilo, a da i dalje ostane sve isto, ista uprava“, rekao je Drakul.

Predsjednik FK „Sutjeska“ Miroslav Dunjić negira optužbe igrača i poručuje da će sačekati sjednicu Skupštine kluba, koja bi uskoro trebalo da se održi.

„Na Skupštini ću podnijeti izvještaj o radu i ponuditi svoju ostavku, jer ne želim da budem dio priče koja izlazi van okvira sporta. Želim da `Sutjeska` nastavi sa dobrom igrom i dobrim rezultatima, koje je pružala u prvom dijelu sezone“, rekao je Dunjić.

Iako štrajkuju, prvotimci „Sutjeske“ održavaju kondiciju trenirajući samostalno, bez trenera, na pomoćnom terenu u Donjem Polju.

Jesenju polusezonu završili su na četvrtom mjestu sa svega tri boda manje od vodećeg „Leotara“, a u prvom kolu nastavka takmičenja, trebalo bi da gostuju u Janji ekipi „Podrinja“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare