„Fudbal frends“ odlična šansa za mlade talente

0

FOČA – Predstavnici deset ekipa učesnica 15. „Fudbal frendsa“ u Foči ocijenili su danas da je ovaj turnir ima ogroman značaj za stasavanje njihovih fudbalera, te da je od svega važnije sklapanje prijateljskih veza između igrača i klubova.

Predsjednik Asocijacije „Fudbal frends“ iz Beograda Zoran Avramović je na konferenciji za novinare ocijenio da je ovaj turnir postao sinonim za kvalitetno fudbalsko takmičenje, rastući iz godine u godinu, šireći mrežu prijateljstva i razvijajući sportsku infastrukturu Foče.

„Pomalo je kolosalna priča da se u jednom gradu, koji nije veliki, njeguju ovako jednostavne i dobre ideje. Kao što smo vidjeli na ovom presu, od Omera do Vladimira, od Sarajeva do Moskve, od Rijeke do Foče, ljudi na najljepši način pričaju o ovom gradu, ta priča traje i ima ideju da još traje“, naveo je Avramović.

On je napomenuo da su na „Fudbal frendsu“ stasavali mnogi danas poznati fudbaleri.

„Od Rada Krunića, koji je sad u dresu `Milana`, kojem uvijek treba čestitati i reći da je fantastičan ambasador ne samo ovog grada, nego i Srpske i cijele regije. Imali smo Luku Jovića, Marka Grujića, mnoge dobre fudbalere, koji su ovdje igrali i osjetili toplinu Foče i nadamo se da ćemo u toku ovog turnira upoznati nove buduće asove“, rekao je Avramović.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić je naveo da je „Fudbal frends“ manifestacija prijateljstva i sticanja novih iskustava.

„Ove godine turnir traje dan duže, jer je više ekipa. Nadamo se da će se i ove godine potvrditi iskustvo iz prethodnih 14 turnira, da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija sporta na širem području regiona i da nadvisuje suštinu fudbala“, rekao je Mašić.

Trener moskovske „Lokomotive“ Konstantin Mihajlovič Veselovski istakao je da je najveća vrijednost „Fudbal frendsa“ što okuplja mlade fudbalere sa različitih podneblja, gdje se gaje različiti stilovi igre.

„Više od svega je važno što naši mladi igrači učešćem na ovom turniru mogu da steknu veliko međunarodno iskustvo, i to ne samo na fudbalskom planu, upoređujući znanja i družeći se sa igračima iz drugih zemalja“, rekao je Veselovski.

On je pohvalio domaćine za veliko gostoprimstvo, a posebno je naglasio da Foča ima izuzetno lijepe žene.

Uz moskovsku „Lokomotivu“ i „Krila Sovjetov“ iz Samare, prvi put je u Foči i „Mol-Vidi“ iz Mađarske.

Pomoćni trener ove ekipe Zoltan Bartoš pohvalio je oragnizaciju turnira.

„Odlični su uslovi, hrana, smještaj. Veoma dobar turnir, izvanredne su ekipe, poznate, učinićemo sve da igramo što bolje, ali od svega je važnije prijateljstvo među igračima i klubovima“, rekao je Bartoš.

Na „Fudbal frendsu“ ove godine učestvuju „Rijeka“, „Crvena zvezda“, „Maribor“, „Budućnost“, „Vardar“, „Željezničar“, „Sutjeska“, „Lokomotiva“, „Krila Sovjetov“ i „Mol-Vidi“.

Turnir je počeo juče i trajaće do nedjelje, 28. jula.

Ceremonija svečanog otvaranja je večeras u 19.15 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare