Prvakinje BiH, odbojkašice “Bimal Jedinstva” sunoć su u Palama u meču 2. kola CEV Lige šampiona nadigrane od francuskog prvaka Miluza sa razultatom 1:3 po setovima 15:25, 18:25, 29:27 i 19:25 u meču koji je trajao jedan sat i 41. minutu.

Francuskinje su sjajno otvorile meč i sigurnom igrom stekle prednost od 0:2 u setovima.

U trećem periodu, viđena je velika borba. Brčanke su uspjele da stignu zaostatak od 12:18 i da odbrane i tri vezane meč lopte 21:24, da bi poslije velika drame osvojile treći set 29:27, te vratile neizvijesnost u nadmetanje.

U četvrtom setu “princeze” iz Brčkog, bile su u igri. Držale su visok ritam, te u pojedinim momentima i vodile. Sredinom drugog seta bilo je 17:18, ali gošče prave seriju 0:4 i rutinski privode set kraju 25:19, za konačnih i zasluženih 1:3.

Izabranice Smaila Pezerovića nemaju razloga da žale. Hrabro su se suprotstavile favorizovanom rivalu. Dale su sve od sebe, ostavile su i srce na terenu, ali su se namjerile na spremnijeg i kvalitetnijeg rivala, te je uslijedio častan poraz.

Revanš meč je predviđen za 31. oktobar u Francuskoj.

ŽOK BIMAL JEDINSTVO / BiH – ASPTT MULHOUSE VB / FRANCUSKA 1:3 / 15:25, 18:25, 29:27, 19:25

SPC “Peki” Pale
Gledalaca: 500

Prvi sudija: Stefan Grider / Švajcarska

Drugi sudija: Tibor Halaš / Mađarska

Bimal Jedinstvo: Nataša Slijepčević, Jovana BIberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Itrena Vukoje, kapitenana Dragutinović, libero Milica Ivković, Ana Gajić, libero Mateja Vujičić, Karać, Dragović, Popović, Jovanović, Krstojević Prvi trener: Smail Pezerović, Asistenti: Mirsad Elezović, Sandra Mitrović

Miluz: Marković, Franiti, Trah, Snider, Mihel, Santos-Perez, Žanpjer, Soldner, Spelman, Papafotiju, Ebatombo, Olinga-Andela Trener: Magali Magail

 

Autor: Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments