Forum za bezbjednost: Data puna podrška policiji

0

Forum za bezbjednost opštine Pale, na današnjoj sjednici održanoj povodom paljenja automobila predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Boška Tomića, dao je punu podršku policiji i pozvao građane da vjeruju organima bezbjednosti i sarađuju sa njima.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da je na sjednici Foruma analizirana bezbjednosna situacija u ovoj opštini u svjetlu zadnjih događaja.

Kovačević je naglasio da je u ovoj godini evidentiran pad krivičnih djela u odnosu na 2015. godinu, ali da protekli događaji uznemiruju javnost i specifični su po svojoj težini i načinu otkrivanja.

On je pozvao građane da vjeruju organima bezbjednosti i prijave ukoliko nešto znaju ili primjete, jer ni pojačane mjere bezbjednosti neće pomoći ukoliko se građani ne aktiviraju.

Kovačević je istakao dobru saradnju sa policijom i podsjetio da je opština izdvojila 10.000 KM za postavljanje kamera s ciljem povećanja sistema bezbjednosti na području opštine, a pomagaće i nabavku drugih materijalno-tehničkih sredstava.

„Saglasili smo se da moramo imati intenzivnu saradnju, pogotovo uoči izbora“, rekao je Kovačević.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Pale Radovan Šarenac ocijenio je da je stanje bezbjednosti na području opštine zadovoljavajuće na šta ukazuju podaci da je u prvoj polovini godine zabilježen značajan pad krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine, kao i veliki procenat rasvijetljenosti krivičnih djela.

Što se tiče paljenja Tomićevog automobila, Šarenac je naglasio da je istraga u toku.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici Stanice javne bezbjednosti Pale, te direktori škola i ustanova u nadležnosti opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare