Formirati bazu podataka o logorašima Sarajevsko-romanijske regije

1

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić izjavio je danas da je potrebno formiranje baze podataka o svim logorašima sa područja Sarajevsko-romanijske regije, kako bi nadležne institucije i lokalne zajednice mogle kvalitetnije i konkretnije da se uključe u podršku ovoj kategoriji.

Ćosić je tokom sastanka sa čelnicima Udruženja logoraša Sarajevsko-romanijske regije naglasio naophodnost šire društvene podrške logorašima, ljudima koji i nakon 25 godina od nesreće koja ih je zadesila imaju brojne probleme koji su posljedica njihove patnje iz rata.

On je predstavnicima Udruženja logoraša poručio da su vrata Gradske uprave za njih uvijek otvorena i obećao svu potrebnu pomoć koju je kao gradonačelnik u mogućnosti da pruži.

Predstavnici Udruženja upoznali su Ćosića o problemima sa kojima se logoraši suočavaju, te potrebi da se društvo u cjelini prema ovoj kategoriji odnosi sa više pažnje i uvažavanja, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Oni su tokom sastanka istakli potrebu posvećenijeg odnosa lokalnih zajednica prema logorašima, kao i medija, te zahvalili gradonačelniku Istočnog Sarajeva na prijemu i razumijevanju za njihove potrebe.

Udruženja logoraša Sarajevsko-romanijske regije osnovano je 2019. godine, s ciljem unapređenja položaja ove kategorije u društvu, definisanja i ostvarivanja prava, te prikupljanja činjenica i dokaza o stradanju tokom proteklog rata.

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bolje ikad nego nikad, ali da se o ovome priča tek 2021.? Eee, moji Srbi…