Formirana jedinstvena opštinska organizacija Istočne Ilidže i Trnova

0
Formirana jedinstvena opštinska organizacija Istočne Ilidže i Trnova

ISTOČNO SARAJEVO – Organizacija starješina Vojske Republike Srpske od večeras je bogatija za još jedan opštinski odbor koji obuhvata Istočnu Ilidžu i Trnovo, a jedan od njegovih osnovnih ciljeva je očuvanje lika i časti srpskog starješine i vojnika.

Predsjednik Skupštine Regionalnog odbora Sarajevsko-romanijske regije Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Blagoje Kovačević uvjeren je da će novoformirana Skupština i njeno rukovodstvo zajedno sa Regionalnim odborom krenuti da radi na daljem jačanju ovog udruženja.

Kovačević je izrazio uvjerenje da će osnivanje novih opštinskih organizacija uslijediti veoma brzo, što će dodatno ojačati Udruženje.

On je pojasnio da je osnovana zajednička Opštinska organizacija, jer Trnovo nema kapacitet da samostalno osnuje sopstveni odbor.

Novoizabrani predsjednik Predsjedištva Opštinskog odbora Istočna Ilidža i Trnovo Dušan Okuka rekao je Srni da će njegov osnovni zadatak biti da okupi ratne starješine, da bi zajednički pokušali da se anagažuju na pomoći borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Cilj nam je i da se na pravi način baštini tradicija tog svetog rata u koji smo uložili mnogo, a na koji neki žele da stave mrlju i kažu da smo agresori na svoju zemlju. Mi oficiri treba to da spriječimo i sačuvamo obraz srpskog vojnika i da se zna za šta smo se borili i ginuli, a to je Republika Srpska“, istakao je Okuka.

Predsjednik novoformirane Skupštine Slobodan Mičić naglasio je da je krajnje vrijeme bilo da ratne vojne starješine dobiju priliku da se organizuju na način za koji oni misle da je pravilan, te da se nada da će kroz ovu organizaciju početi da se rade neke prave stvari koje će sutra dati rezultate.

„Neki od naših ciljeva biće i da poboljšamo status ratnih vojnih invalida, da ukažemo na probleme sa kojima se boračka populacija suočava, da se konačno dođe do spiskova poginulih, ranjenih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske, ali i da radimo na moru drugih problema koji prate boračku populaciju“, naveo je Mičić.

Organizacije starješina Vojske Republike Srpske osnovana je 2016. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare