Fondacija „Hastor“ stipendira 57 učenika

0
Grad Zvornik
Grad Zvornik

ZVORNIK – Predstavnici Fondacije „Hastor“ potpisali su danas u Zvorniku ugovore sa roditeljima 57 učenika sa područja grada koji će biti stipendisti ove fondacije u školskoj 2017/2018. godini.

Mjesečne stipendije za učenike osnovnih škola iznose 100, a za srednjoškolce 150 KM tokom 12 mjeseci.

Volonter Fondacije Ramo Hastor rekao je da se izdvajaju sredstva i za stipendiranje studenata u iznosu od 250 KM mjesečno, sa kojima će naknadno biti potpisani ugovori.

„Učenici i studenti koji su naši stipendisti dobiće i 13 stipendiju ukoliko poprave svoj uspjeh ili zadrže sve petice, odnosno imaju prosjek ocjena iznad 8,5“, rekao je Hastor i dodao da su kriterijumi za dobijanje stipendije socijalno stanje i ocjene u školi.

U ime Gradske uprave Zvornik, predstavnike Fondacije, učenike, njihove roditelje i direktore zvorničkih škola pozdravio je načelnik gradskog Odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

„Zahvaljujem fondaciji `Hastor` koja je prepoznala rad djece i kroz stipendiranje ih nagrađuje. Ovo je fondacija koja stipedira Rome, Srbe, Bošnjake i Hrvate već jedanaestu godinu, uzimajući u obzir njihov socijalni položaj i uspjeh i zahvalni smo im na tome“, rekao je Cvijetinović.

Fondacija „Hastor“ je dobrotovrna organizacija koja od 2006. godine podržava djecu i mlade u nastojanju da svojim uspješnim školovanjem učestvuju u razvoju lokalnih zajednica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare