Fočanska „Vučica“ Djeda Mraz iznenadila djecu u bolnici

0

FOČA– Obučena u Djeda Mraza, član Spasilačkog kluba „Volf“ i Gorske službe spasavanja iz Foče Jelena Simović, obradovala je danas djecu koja se liječe u Univerzitetskoj bolnici Foča, iznenadivši ih ulaskom u igraonicu kroz prozor, tako što se sa posljednjeg sprata pomoću alpinističke opreme spustila niz bolnički zid.
Uz muzičku pratnju na gitari svog prijatelja Darka Milanovića, Jelena je razdraganoj djeci podijelila novogodišnje paketiće.

„Ideja se javila prošle godine, ali je nismo mogli realizovati zbog velikih snjegova i naše zauzetosti na terenu. Ove godine smo uspjeli, izmamili smo dječije osmijehe, ono što se ničim ne može platiti“, rekla je popularna fočanska „Vučica“.

Pedijatar u Univerzitetskoj bolnici Biljana Milinković zahvalila je fočanskim spasiocima što su na lijep način obradovali djecu.

„Nemam riječi da kažem koliko smo zahvalni `Volfu`. Ovo je predivan način da se obraduju mališani koji zbog bolesti moraju da budu u bolnici. Nadam se da će se i drugi ugledati na naše spasioce“, rekla je Milinkovićeva.

Akciju su pozdravili i roditelji djece koja se liječe u fočanskoj Bolnici.

„Prijatno sam se iznenadila. Djeci ovo dosta znači, obradovala su se“, rekla je Jelena Karna sa Pala, majka osmomjesečne bebe.

Nakon bolnice, članovi „Volfa“ su na sličan način obradovali i članove Udruženja za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju „Tračak nade“.

„Vučica“ se spustila niz gajtan sa sprata tržnog centra, ispred kojeg su je sačekali presrećni članovi „Tračka nade“, kojima je podijelila paketiće.

Predsjednik Udruženja Jelena Vilotić kaže da ih je Jelena prijatno iznenadila.

„Bila je zamisao da se spusti niz našu zgradu, ali to nije bilo izvodljivo, pa smo se poslužilim parkićem ispred tržnog centra. Djeca su oduševljena, a i roditelji“, rekla je Vilotićeva.

Novogodišnja akcija Spasilačkog kluba „Volf“ i Gorske službe spasavanja završena je podjelom paketića učenicima područne škole u Dragočavi kod Foče.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare