Fočanka treća na Festivalu u Moskvi

0

FOČA – Studenti Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva Olivera Perunović i Anđela Đerić osvojile su drugo i treće mjesto na 11. Festivalu slovenske muzike u Moskvi.

Fočanka Anđela Đerić, studentkinja treće godine, i Podgoričanka Olivera Perunović, studentkinja prve godine Odsjeka za solo pjevanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u Moskvi su se takmičile u kategoriji solo pjevača od 18 do 25 godina.

Đerićeva je nakon povratka iz Moskve rekla Srni da su njeno treće i drugo mjesto koje je osvojila njena koleginica veliki uspjeh za njihov fakultet i profesora Klaudiju Krkotić.

„Ovo mi je prvi put da sam nastupila u Moskvi i veoma sam zadovoljna, s obzirom da je treće mjesto u takvoj konkurenciji veliki uspjeh. Moja koleginica Olja Perunović je osvojila drugu nagradu, kao i nagradu za najbolje izvođenje djela slovenskog kompozitora, što je, takođe, veliki uspjeh i za našeg profesora Klaudiju Krkotić u čijoj smo klasi“, navela je Đerićeva.

Ona se moskovskoj publici predstavila jednom italijanskom arijom i pjesmom od Rahmanjinova.

„Festival je organizovan na izuzetno visokom nivou. Bilo je to veliko iskustvo za mene, tako da planiram i naredne godine da se takmičim u Moskvi“, rekla je Đerićeva, koja je nastupila u Moskvi zahvaljujući prvom mjestu osvojenom na festivalu u Beogradu.

Na Međunarodnom festivalu slovenske muzike u Moskvi, u više muzičkih disciplina, učestvuju takmičari svih nivoa muzičkog obrazovanja, od osnovnih i srednjih muzičkih škola do muzičkih akademija, iz 13 slovenskih zemalja.

Festival je održan od 15. do 18. maja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare