Фоча добија модеран спортски терен

0

ФОЧА – Помоћни фудбалски терен у фочанском насељу Доње Поље добиће ове године модерну вјештачку подлогу, захваљујући заједничком пројекту општине и Фудбалског савеза Републике Српске вриједном пола милиона марака.

Локална управа расписала је јавни позив за избор извођача њеног дијела радова, који се односе на припремање терена и постављање нове ограде, за шта је у општинском буџету планирано око 200.000 КМ.

Сама уградња вјештачке траве обавеза је Фудбалског савеза, који ће извдвојити 300.000 КМ.

У Фудбалском клубу „Сутјеска“ са великим нестрпљењем очекују почетак радова у Доњем Пољу и истичу да ће нови терен донијети много боље услове за рад овог спортског колектива у чијим млађим селекцијама и школи фудбала вјештине најважније споредне ствари на свијету учи више од 150 д‌јечака.

Самим тим биће створени додатни услови за развој фудбала у Фочи и не само фудбала, јер ће терен моћи да користе и остали спортисти и рекреативци.

Спортски директор „Сутјеске“ Никола Мојовић напомиње да се рад омладинских школа свих најбољих свјетских клубова базира на теренима са вјештачком травом.

„Нови терен ће сигурно привући већи број д‌јеце, а нашим играчима и тренерима омогућити најбоље услове. Имаће вишеструки значај и, осим тренинга и утакмица млађих селекција, моћи ће да га користи и први тим што ће бити од круцијалне важности, поготово у зимском периоду када је блато, киша снијег. Изградњом овог терена, Фоча као град добија много“, истиче Мојовић.

Он додаје да је вјештачка трава подлога која омогућава да се квалитет игре убрза, унаприједи и усаврши.

„Једино што је боље од пластичне траве је хибридна трава, која је постала хит у свијету, али сигурно да пластична не заостаје много за хибридном и да ће много значити за развој фудбала у Фочи“, закључује Мојовић.

Начелник општине Милан Вукадиновић наводи да ће уз припрему подлоге, општина оградити терен и освјежити трибине.

„Остатак ће урадити Фудбалски савез. На овај начин добићемо један од најмодернијих фудбалских, односно спортско-рекреативних терена у историји наше општине“, каже Вукадиновић.

Терен ће у будућности, напомиње начелник, добити и пратеће реквизите да би служио не само за фудбалере, већ и за све рекреативце.

„Намјера нам је да у наредном периоду обезбиједимо средства за расвјету, а можда и за атлетску стазу. Расвјета би омогућила кориштење терена у вечерњим сатима, нарочито у љетном периоду“, додаје Вукадиновић.

Фоча је једна од девет општина и градова у Републици Српској који ће добити фудбалски терен са вјештачком травом у оквиру великог пројекта којим републички Фудбалски савез поводом три деценије постојања, у сарадњи са локалним заједницама, жели да унаприједи услове за бављење, не само фудбалом, већ спортом уопште.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare