Fizički obračuni uznemirili građane, policija će sve preduzeti da se ne ponove

0

FOČA – Fizički obračun u Foči, koji se dogodio 11. decembra i u kojem je jedno lice teško povrijeđeno, izazvao je uznemirenje građana i medijsku pažnju, a policija preduzima sve mjere i radnje da ne dođe do sličnih događaja, istaknuto je na konferenciji za novinare Policijske uprave Foča.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović podsjetio je da je 11. decembra, oko 13.00 časova, u Ulici Svetog Nikole, lice čiji su inicijali J.M. zadobilo teške povrede glave u vidu višestrukih lomova.

„Odmah je obaviješteno Okružno javno tužilšatvo Trebinje, a postupajući tužilac je događaj okvalifikovao kao krivično djelo teška tjelesna povreda. Za izvršenje ovog krivičnog djela osumnjičena su lica V.B, M.B. i S.B, koji su odmah po zaprimljenoj prijavi lišeni slobode i nad kojim je izvršena kriminalistička obrada“, rekao je Tomović.

On je dodao da je, prema naredbi Osnovnog suda u Foči, izvršen pretres kuće i vozila koja koriste osumnjičeni.

„Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, 12. decembra predato je lice čiji su inicijali V.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu lica J.M.“, naveo je Tomović.

On je napomenuo da je istraga još u toku i da više detalja ne mogu otkrivati, a potvrdio je da se ovaj fizički obračun može dovesti u vezu sa prethodnim obračunom u Foči kada su tjelesne povrede nanesene licu čiji su inicijali M.D.

Tomović je rekao da policija preduzime sve mjere i radnje da ne dođe do sličnih događaja.

„Mišljenja smo da u narednom periodu neće biti takvih događaja, sve ćemo preduzeti da do njih ne dođe, da obezbijedimo ličnu i imovinsku sigurnost svim našim građanima“, istakao je Tomović.

Na redovnoj konferenciji za novinare navedeno je da je na području Policijske uprave Foča u novembru ove godine registrovano 19 krivičnih djela, devet manje u odnosu na isti mjesec lani.

Dogodilo se 26 saobraćajnih nezgoda, dvostruko više u odnosu na prošlogodišnji novembar, srećom bez poginulih, a osnovni uzrok je brza vožnja i nepridržavanje ograničenja brzine.

U oblasti javnog reda i mira počinjeno je 20 prekršaja, što je, takođe, povećanje za 100 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare