„Fis trofej Ravna planina“ okupio 76 učesnika iz 22 zemlje

0

Međunarodno takmičenje u alpskom skijanju „Fis trofej Ravna planina“ zvanično je danas otvoren u ski-centru „Ravna planina“ kod Pala, uz učešće 76 takmičara iz 22 zemlje.
Peti „FIS trofej Ravna planina“ organizovan je u alpskoj disciplini slalom, a u okviru njega održava se i Juniorsko prvenstvo BiH.

Takmičenje je otvorio pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Marko Đuran, koji je istakao da je veliko zadovoljstvo prisustvati Fis trci, posebno što su u uslovima pandemije u Republiku Srpsku došli i takmičari sa Filipina.

„Mi svi koji se bavimo sportom, institucije i privredni subjekti treba da budemo zahvalni organizatoru, gostima, medijima, a najviše takmičarima što su danas ovdje sa nama na Ravnoj planini. Sport je nakon pojave virusa korona doživio veliki zastoj, ali se počeo buditi“, naglasio je Đuran.

On je rekao da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske već tradicionalno sponzor održavanja Fis trke i izrazio nadu da će to sponzorisanje biti značajnije u narednom periodu, posebno u organizaciji „Evropa kupa“.

Predsjednik Smučarskog kluba „Pale“ Igor Šljuka rekao je da je danas drugi dan Fis trke na Ravnoj planini, koja se održava peti put u kontinuitetu, te da su na stazi 76 učesnika iz 22 zemlje.

„Iako u teškim kovid uslovima, ljudi su smogli snage, strpljenja i ispunili sve predostrožnosti da bi danas imali veoma uspješno takmičenje, tako da su staze idealno pripremljene“, naveo je Šljuka.

On je zahvalio ljudima koji su podržali ovu sportsku manifestaciju, prvenstveno resornom ministarstvu, Skijaškom savezu BiH, načelnicima opština Pale, Istočno Novo Sarajeva i vlaskiku ski-centra Veljku Golijaninu koji je omogućio da se trka održi.

Predstavnik Ski-saveza BiH Boris Lekić rekao je da očekuju da će takmičenje biti vrhunsko jer su vrhunski i organizatori, te dodao da je one od višestrukog značaja za Savez.

Vlasnik Ski-centra „Ravna planina“ Veljko Golijanin pozdravio je sve takmičare iz 22 zemlje, ističući da su u skoro nemogućim uslovima došli na skijalište i svojim učešćem doprinijeli da se održi peta Fis trka.

„Možemo se ponositi da smo u regionu jedini koji smo napravili pet Fis trka na kontinuitetu. Samim zalaganjem i uspješno završenim trkama, ski-centar je ozbiljan kandidat i nosilac `Evropa kupa`. Od 22. do 26. februara očekujemo da se održi `Evropa kup`, što za našu lokalnu zajednicu Pale, za Republiku Srpsku i BiH znači puno“, kaže Golijanin.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je lokalna zajednica ponosna na organizaciju Fis trke i da je organizator izvukao maksimum, s obzirom na pandemiju virusa korona.

„Ski-centar Ravna planina pokazao je da može organizovati takmičenja i siguran sam da će i tehnički delegat znati da vrednuje njihov trud, tako da će organizacija `Evropa kupa` koja treba da uslijedi poslije bodovanja ove Fis trke biti nesporna“, naveo je Jugović i dodao da će takmičari i posjetioci skijaškog centra znati da uživaju u čarolijama zimskog sporta.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da će u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima uvijek podržavati ovakve sportske manifestacije.

Organizator Petog „Fis trofej Ravna planina“ je Smučarski klub „Pale“ u saradnji sa smučarskim savezima BiH i Republike Srpske.

Takmičenje će trajati do sutra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare