FIS kup „Jahorina 2010“ od 5. do 7. marta

0

Međunarodno takmičenje u alpskom skijanju FIS kup „Jahorina 2010“ biće održano od 5. do 7. marta na Jahorini, saopštio je ministar za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske (RS) Proko Dragosavljević. Dragosavljević je rekao da su na današnjoj sjednici Organizacionog odbora na Jahorini usvojeni Program takmičenja i finansijski plan. „Zatvorili smo finansijsku konstrukciju i ove godine nam je potrebno oko 130.000 KM, a obezbijeđeno je oko 82.000 KM“, rekao je Dragosavljević, izrazivši nadu da će ostatak sredstava biti obezbijeđen posredstvom sponzora. Dragosavljević je naglasio da je cilj da na Jahorini budu organizovani i Evropa kup, kao i Olimpijada za mlade za koju se vode razgovori na opštinskom nivou. On je naglasio da je sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Vinkom Radovanovićem dogovorio da sljedeće sedmice organizuju sastanak kojem bi prisustvovao i minister civilnih poslova BiH Sredoje Nović, te predstvanici gradskih uprava da bi se vidjelo „jesu li sazreli uslovi za organizovanje jednog takvog takmičenja“.

Ministar finansija RS Aleksandar Džombić rekao je da će Vlada RS za FIS kup izdvojiti 60.000 KM, izrazivši neztadovoljstvo što jedinice lokalne uprave nisu prepoznale značaj i izdvojile su samo po pet hiljada maraka.

„Imamo sreću da direktori finansijskih institucija vole skijanje i očekujem da će oni biti glavni sponzori i da ćemo zatvoriti finansijsku konstrukciju“, rekao je Džombić.

Predsjednik Smučarsko-planinarskog kluba „Jahorina“ Radenko Pekić istakao je da je ovo sedmi FIS kup i da staze imaju dovoljno snijega, te da će takve biti i 5. marta.

Pekić je naglasio da se učesnici još prijavljuju, kao i da će svi učesnici sa FIS takmičenja iz Srbije, koje će biti održano 3. i 4. marta doći na Jahorinu. Prema njegovim riječima, prošle godine je bilo 130 takmičara iz 12 zemalja, a ove godine očekuje se još veći broj učesnika i zemalja.  

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare