„Fis Balkan kup“ na Dvorištima okupio 91 takmičara

1

Krešimir Crnković i Anika Kožica iz Hrvatske pobjednici su današnjeg međunarodnog takmičenja u smučarskom trčanju „Fis kontinental Balkan kup“ koji se održava na Dvorištima na Jahorini.

Generalni sekretar i trener ski-kluba „Sarajevo-Istočno Sarajevo“ Milovan Jeftović rekao je novinarima da je dvodnevno takmičenje okupilo 91 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Grčke, Slovenije, Makedonije, te Argentine.

„Ovo nordijsko takmičenje organizujemo tradicionalno već 15 godina i ono je po kvalitetu jedno od najjačih takmičenja u BiH. Novost je kako drugu godinu imamo takmičenja i za pionire“, izjavio je Jeftović i dodao da su uslovi dobri, staze idealno napravljene, tako da mogu konkurisati i za Svjetska takmičenja.

Međunarodni tehnički delegat iz Slovenije Robert Kerštajn rekao je da je organizacija na nivou, ima dovoljno snijega, te da su staze odlično pripremljene.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić zahvalio je Smučarskom klubu za organizaciju važnog takmičenja, kao i treneru Jeftoviću, koji ga je upoznao o pravilima.

Ćosić je istakao da je veliki značaj, kako alpskih, tako i nordijskih disciplina na području Istočnog Sarajevu, a posebno na Jahorini koja je kolijevka istinskog skijanja.

„Vidi se ponecijal u takmičarima ovdje na Dvorištima, koje je ozbiljno borilište. Nordijski ski-centar Dvorišta je sjajan lokalitet, a Vlada Republike Srpske i opština Pale su u značajnoj mjeri podržala taj lokalitet. Sama prilika da se organizuje Balkansko takmičenje na kojem učestvuju sve zemlje Balkana osim Bugarske sa 91 takmičarom, govori koliko smo priznati i značajni“, dodao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, ovakva takmičenja i dešavanja promovišu grad Istočno Sarajevo, Republiku Srpsku i klubove, te ih stavljaju na mapu svijeta u ovom sličaju na regionalnu mapu.

Šef takmičenja Dragan Jeftović rekao je da je zadovoljan današnjim takmičenjem, sve je prošlo u najboljem redu, te da nisu očekivali veliki broj takmičara zbog virusa korona i Svjetskog prvenstva koje uskoro počinje.

On je naveo da sa Balkana nisu došli samo Bugari, te da će se takmičenje održati i sutra u konkurenciji muškaraca koji trče na 10 kilometara i žene na pet kilometara.

„Trka se boduje za Fis bodove, a na kraju takmičenja se proglašava sveukupni pobjednik ‘Balkan kupa’. Održaće se i dječija međunarodna trka za kategorije do 14 i 16 godina – pioniri“, rekao je Jeftović.

Dvodnevno takmičnje organizuje Ski-savez BiH, dok je tehnički organizator Smučarski klub „Sarajevo-Istočno Sarajevo“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Također se zahvaljujemo Gradonačelniku Ljubiši Ćosiću, na izuzetnoj finansijskoj podršci za dva najmlađa reperezentativca „A“ tima Bosne i Hercegovine, Plakalović Saru (2004) i Stević Miloša (2004), za njihov plasman na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Hvala Gradonačelniku na razumjevanju za mlade sportiste, i srdačnoj finansijskoj podršci.
P.S. Da imamo više ovakvih rukovodilaca koji sportiste gledaju kroz sport, a ne političku opredjeljenost, sport bi u našoj zemlji bio na zavidnom nivou, a siguran sam da bi bili i takvi rezultati sportista