Firma „Mraz“ radiće hirurške uniforme i opremu za bolnicu „Srbija“

0

Preduzeće „Mraz“ sa Pala izrađivaće hirurške uniforme i opremu za operacione sale Bolnice „Srbija“ dogovoreno je danas na sastanku načelnika opštine Pale Boška Jugovića, direktora bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Nebojše Šešlije i direktora preduzeća „Mraz“ Radeta Kovačevića.

Sastanku su prisustvovali i vržilac dužnosti direktora Doma zdravlja Pale Ivan Šarac i doktor Milorad Šupić.

Šešlija je zahvalio Jugoviću za vrijednu donaciju hirurškog veša, bez kojeg nijedna bolnica, ni operaciona sala ne može da funkcioniše.

„Posebno nam je zadovoljstvo što to možemo naći u samoj opštini Pale, u firmi `Mraz` koja će za naše potrebe izraditi veš od najkvalitetnijih materijala i po standardima EU. Firma je do sada imala saradnju sa Kliničkim centrom u LJubljani, a ovo je prvi put da se sa ovakvim materijalima i kvalitetom radi za zdravstvenu ustanovu u Republici Srpskoj“, rekao je Šešlija novinarima nakon obilaska preduzeća.

Šešlija kaže da je riječ o količini neophodnoj za funkcionisanje svih operacionih sala u bolnici „Srbija“, u narednih pet godina.

Jugović je istakao da će pomoći finansiranju opreme koja je u prvoj fazi potrebna za hirurško osoblje u bolnici „Srbija“, a sve s ciljem vraćanja povjerenja pacijenata, građana u ovu zdravstvenu ustanovu.

„Želim da vratim njihovo povjerenje jer su u bolnici stvoreni svi uslovi za rad, posjeduje osoblje, opremu, a posebno što je hirurški blog premješten u novi objekat“, naveo je Jugović.

Direktor preduzeća „Mraz“ Rade Kovačević je zahvalio svim učesnicima sastanka što su posjetili ovo preduzeće kao i za sve napore koje ulažu za opremanje bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

„Mi smo kao firma spremni da izađemo u susret i napravimo opremu koja im je potrebna. Želimo da se usaglasimo sa načelnikom Jugovićem oko finansiranja i najpovoljnijih cijena kako bi i mi dali svoj skromni doprinos u opremanju bolnice“, istakao je Kovačević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare