Finansijska podrška rješavanju prioritetnih problema

0

MILIĆI – Udruženje žena „Priroda“ iz Bratunca podržaće i u 2013. godini rad mjesnih zajednica u opštinama Milići, Vlasenica, Bratunac i Srebrenica dodjeljivanjem novčanih donacija pojedinačne vrijednosti od 5.000 KM za rješavanje prioritetnih problema u tim zajednicama.

Projekt-asistent u Udruženju Gorica Đukanović rekla je Srni da se finansijska podrška realizuje u okviru projekta „Pomirenje i razvoj zajednica“ koji finansira švajcarski „Karitas“.

Ona je dodala da je ovo treća projektna godina, čime se ovaj projekat završava.

„Odabrane mjesne zajednice iz ove četiri opštine svoje prijedloge mogu da podnesu do 15. marta, nakon čega će posebna komisija izabrati četiri najkvalitetnija projekta koji će biti podržani. Praktično, ovo im je i prilika da pokažu šta su sve naučili u protekle dvije godine radeći sa nama“, rekla je Đukanovićeva.

Ona je dodala da je obaveza mjesnih zajednica da obezbijede srazmjerno finansijsko učešće matičnih opština i mještana u novcu, robi ili uslugama.

Partneri Udruženja žena „Priroda“ u ovom projektu su mjesne zajednice Donji Zalukovik, Piskavice, Gradina i Cikote iz Vlasenice, Hranča, Selišta, Podčauš, Krasnopolje i Mihaljevići iz Bratunca, Podravanje, Sase, Potočari i Gostilj iz Srebrenice, te Podgora, Nova Kasaba, Skugrići i Raševo iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare