Finale Malih olimpijskih igara okupilo 192 atletičara

0
Finale Malih olimpijskih igara okupilo 192 atletičara

SOKOLAC – U finalu Malih olimpijskih igara /MOI/ u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola iz šest regija Republike Srpske učestovala su 192 takmičara koja su postigla zapažene rezultate.

Za najbolju atletičarku među učenicima osnovnih škola proglašena je Almina Rašić iz Teslića, a za najboljeg atletičara među učenicima osnovnih škola Đorđe Žunić iz Prnjavora.

Najbolja atletičarka među srednjoškolcima bila je Anica Bartula sa Sokoca, a najbolji atletičar Nikola Brdar iz Prijedora.

Učenici su se takmičili u trkama na 100 metara, 800 metara, 1.000 metara, u skoku u dalj i bacanju kugle.

Najbolji u bacanju kugle među osnovcima bio je Mihajlo Malović sa Sokoca, u trci na 800 metara Luka Ivičić iz Banjaluke, na 100 metara Đorđe Žunić iz Prnjavora, a u skoku u dalj Mihajlo Memedović sa Sokoca.

U ženskoj konkurenciji među osnovcima najbolja na 800 metara bila je Ema Mijić iz Prijedora, na 100 metara Almina Rašić iz Teslića, u skoku u dalj Snežana Ćaćić iz Rogatice, a u bacanju kugle Milica Poznanović iz Zvornika.

U kategoriji srednjih škola najbolji u muškoj konkurenciji u skoku u dalj bio je Stefan Stanković iz Banjaluke, u trci na 1.000 metara Nikola Pejčić iz Petrovoa, u bacanju kugle Rade Zelenović iz Trebinja, a u trci na 100 metara Nikola Brdar iz Prijedora.

U ženskoj konkurenciji među srednjoškolcima najbolja u trci na 100 metara bila je Anica Bartula sa Sokoca, u bacanju kugle Sara Stanivuković iz Kozarske Dubice, u skoku u dalj Sara Lučić sa Sokoca, a u trci na 800 metara Katarina Lemez iz Istočnog Sarajeva.

Korodinator republičkog finala MOI u atletici Slavica Govedarica reka je Srni da je manifestacija prošla u najboljem redu, da je ispoštovana satnica i sve procedure u samom takmičenju.

Otvarajući ovo takmičenje i pozdravljajući domaćine i učesnike, u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta i Atletskog saveza Republike Srpske, Goran Bošnjak je istakao da se svake godine nakon jednog ciklusa Malih olimpijskih igara, atletski klubovi u Srpskoj obogate novim članovima i njihova zainteresovanost za atletiku postaje velika.

On je naglasio da je to interesantan sport sa kvalitetnim rezultatima i ostanak mladih u ateltici zavisi od kvalitetnih uslova koje će im zajednica pružiti za rad.

„Jedan od dobrih primjera je upravo opština Sokolac i Atletski klub `Glasinac` koji stvarno mnogo radi na promociji atletike i ima odlične rezultate. Dakle, nije u pitanju ni veličina opštine ni broj stanovnika, samo uslovi za rad i rezultati dolaze“, ocijenio je Bošnjak, republički koordinator Malih olimpijskih igara za atletiku.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić naglasio je da opština Sokolac i grad Istočno Sarajevo iz budžeta izdvajaju značajna sredstva za razvoj sporta, što potvrđuju podaci da je Sarajevsko-romanijska regija prepoznatljiva po dobrim sportistima.

„Današnji skup mladih atletičara sa šest regija Republike Srpske je dokaz da je Sokolac grad sporta zahvaljujući atletskom duhu koji njeguje i rukovodstvo Osnovne škole“, rekao je Vučetić.

On je podsjetio da su ovdje iznikla mnoga atletska imena koja su osvajala međunarodna takmičenja i da je Atletski klub „Glasinac“ u proteklih 18 godina bio u dva navrata učesnik B-grupa lige evropskih šampiona u atletici.

Direktor Osnovne škole „Sokolac“ Divna Janković je izjavila da Sokolac ima odlične uslove za ovakva takmičenja, zahvaljujući stadionu sa tartan-stazom i Atletskim klubom koji je ponos grada i Republike Srpske i koji pomaže u tehničkoj organizaciji ove sportske manifestacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments