Filozofski fakultet: Svečana akademija u znaku dvadeset godina rada fakulteta u Palama

0

U amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Palama danas je održana svečana akademija Filozofskog fakulteta u okviru koje su dodijeljene diplome magistrima nauka, masterima i diplomiranim studentima.

Svečanost je održana u duhu saosjećanja sa nastradalim od poplava koje su zadesile Republiku Srpsku, pa je i program koji je trebao biti održan 17, 18. i 21. maja prolongiran za danas.

Obraćajući se prisutnima Dekan Filozofskog fakulteta u Palama Milanka Babić izjavila je da je promocija generacije magistara, mastera i diplomiranh studenta u znaku velikih poplava koje su zadesile Republiku Srpsku.

Dekanesa se osvrnula i na istoriju Filozofskog fakulteta, naglasivši da fakultet ima svoja dva početka.

„Filozofski fakultet je osnovan 1950. godine u Sarajevu, a svoj rad je obnovio 1994. godine u Palama. Ove godine fakultet proslavlja jubilej, a to je dvadesetogodišnjica rada Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu, pa će tom prilikom u subotu 07.06.2014. godine biti održan naučni skup „Nauka i sloboda“, povodom stogodišnjice Sarajevskog atentata“, izjavila je Milanka Babić u svom obraćanju.

Naučnom skupu će prisustvovati i Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija.

Na skupu će biti održana i promocija Zbornika sa prethodnog skupa, kao i promocija Spomenice Filozofskog fakulteta Pale.

Predavanje će održati Željko Vujadinović na temu „Sarajevski atentat i srpska slobodarska ideja“.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/dodjela-diploma-filozofski-fakultet-istocno-sarajevo-06-06-2014/] width=[54] height=[54] title=[Filozofski fakultet 06.06.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments