Filozofski fakultet: Promovisana nova generacija diplomaca

0

Danas je na Filozofskom fakultetu u Palama održana druga svečana promocija diplomaca u ovoj godini. U amfiteatru Ekonomskog fakulteta promovisano je 187 diplomiranih studenata prvog ciklusa, 11 diplomiranih studenata drugog ciklusa i 11 magistara nauka Filozofskog fakulteta.

Dekan Filozofskog fakulteta u Palama prof. dr Milanka Babić upoznala je prisutne sa kratkim istorijatom fakulteta i istakala da je iz ove obrazovne ustanove do danas izašlo oko 3000 kadrova sa najvišim akademskim diplomama.

„Sigurni smo da će ovi kadrovi pomaći granice nauke i kulture u sredinama u kojima žive i u kojima će raditi. Nadam se da će diplomci obogatiti ovo društvo pomalo zaboravljenim vrijednostima koje smo njegovali na ovom fakultetu, a to su humanost, plemenitost, interesovanje za obične male stvari, ljubav prema čovjeku, narodu i na kraju pozivu za koji su se opredijelili“, istakla je Babićeva.

Filozofski fakultet je osnovan 1950. godine u Sarajevu, a svoj rad je obnovio 1994. godine u Palama. Ove godine u junu fakultet je proslavio jubilej, dvadeset godina rada Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu.


{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/promocija-filozofski-fakultet-26-12-2014/] width=[54] height=[54] title=[Promocija Filozofski fakultet] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare