Filozofski fakultet i Boračka organizacija potpisali sporazum o saradnji

0

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Boračka organizacija opštine Pale potpisali su danas sporazum o saradnji, sa ciljem zajedničkog rada na očuvanju i njegovanju tradicije oslobodilačkih ratova srpskog naroda.

Dekan Filozofskog fakulteta na Palama Draga Mastilović rekao je da je ova visokoobrazovna ustanova jedna od institucija čiji je zadatak njegovanje kulture pamćenja i ima nacionalne studijske programe koje nose taj epitet.

On je istakao da je ovo danas korak naprijed u uspostavljanju i njegovanju kulture pamćenja na odbrambeno-otadžbinski rat.

„Prošle su tri decenije od kako je započeo rat u BiH i stvaranje Republike Srpske i već je vrijeme da se generacije koje su rođene u tom periodu i poslije na bolji i sveobuhvatniji način upoznaju io odbrambeno-otadžbinskom ratu i stvaranju Srpske“, izjavio je Mastilović novinarima.

Mastilović je dodao da sporazum predviđa brojne aktivnosti, zajedničke manifestacije, okrugle stolove, izložbe sa ciljem očuvanja sjećanja, posebno u ovoj godini kada se obilježavaju tri decenije od stvaranja Republike Srpske.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Pale Jasna Lazarević Gavrilović zahvalila je Mastiloviću za potisivanje sporazuma, istakavši da „Boračka hoće, a Fakultet zna“.

Ona je navela da su i prije potpisivanja sporazuma studenti i profesori Filozofskog fakulteta pružali nesebičnu podršku radu Boračke organizacije Pale.

„Ovim sporazumom smo taj naš zajednički rad na očuvanju sjećanja i kulture pamćenja zaokružili i dokumentovali“, naglasila je Gavrilovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare