U Palama će u subotu 19. avgusta biti održan prvi polumaraton, štafetni polumaraton, trka zadovoljstva na 5 km i trke djece.

Grupa trkača rekreativaca iz Pala koja je okupljena oko ARK „Akademac“ Pale i koju predstavlja Severin Zeković po ugledu na veliki broj gradova u regionu odlučila je da u saradnji sa Fitnes centrom „Sparta“ organizuje Prvi Pale polumaraton.

„Budući da rekreativna trkačka zajednica na prostoru bivše države rapidno raste odlučili smo da promovišemo trčanje kao životni stil, te zdrav i aktivan način života. Sigurni smo da staza i program prije i nakon trke neće iznevjeriti učesnike“, izjavio je Zeković, koji se nada da će ova trka postati tradicionalna.

Dolazak na trku su najavila i četiri učesnika Olimpijskih igara iz regiona, što će mnogo značiti za promociju trčanja i zdravog načina života. Na polumaratonu će nastupiti takmičari iz Kenije, SAD, Njemačke, Mađarske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i BiH.

Staza je kružna, a trčaće se četiri kruga kroz i oko centra grada. Start trke je kod hrama Svetog Arhangela Gavrila, trčaće se Univerzitetskom ulicom, ulicom Srpskih ratnika, ulicom Dobrovoljnih davalaca krvi do Osnovne škole „Srbija“, zatim nazad do Gradske Pijace, Cekovića kuće, ulicom Starine Novaka, okretanje pa ulicom Trifka Grabeža, Boška Jugovića do Elektrodistribucije, ulicom Nikole Tesle, izlaz na Promenadu pa prema hramu. Trčaće se 4 kruga – ukupno 21,5 km. Saobraćaj u spomenutim ulicama će biti obustavljen u periodu od 7.00 h do 12.30 h.

Za sve učesnike polumaratona obezbijeđeni su pokloni i medalje, a prvoplasirani po kategorijama dobiće novčane nagrade i pehare.

Kao uvod u glavnu trku će biti održane dječije trke.

Više informacija može se dobiti posredstvom mail adrese palepolumaraton2017@gmail.com i telefonom pozivom na 066/ 752-739.

Izdvojeno

– Preuzimanje startnih paketa za Prvi Pale polumaraton ce biti moguce u petak 18.08.2017. u prostorijama JU Studentski centar Pale u terminu od 18:00 do 23:00 i na dan trke nedaleko od starta u terminu od 6:00 do 7:30.

– Svi ušesnici dobijaju startni paket (majica, proizvodi i pokloni od sponzora i partnera, čip i broj za elektronsko mjerenje vremena), finišersku medalju, osvježenje i ručak nakon trke, prvoplasirani po kategorijama dobijaju i pehare. Na trasi polumaratona okrepne stanice (voda, voće) na svaka 2.5 km.

– Program na Prvom Pale polumaratonu će voditi poznati sportski komentator Radoslav Simić.

– Do sada je prijavljeno 160 takmičara i 60 djece. Ostao je još jedan dan na raspolaganju za prijavu. Prijave je moguće izvršiti još danas do 24.00 časa.

Polumaraton:

Start polumaratonske trke, štafetnog polumaratona i trke zadovoljstva je u 9:00 na Studentskom trgu, kod Hrama Svetog Arhangela Gavrila.

Trke djece:
Kao uvodni dio manifestacije biće održane trke djece:
Trka djece na od 3-6 godina – 08:15 h
Trka djece 7-10 godina – 08:30 h
Trka djece od 10-14 godina – 08:45 h

Kotizacije:
Polumaraton: 30 KM.

Štafetni polumaraton: 60 KM po štafeti.

Trka zadovoljstva: 20 KM.

Za trke djece učešće je besplatno.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
10 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Samo vi trčite, a djeca ginu na magistralama!!! Nadam se da će opština postaviti radare na što više mjesta u slučaju da neko od trkača bude trčao preko dozvoljne brzine i ugrozio bezbjednost naših sugrađana!!!

O Boze dragi dal je gospodja zdrava??Sad se ne smije ni trcati ni sportom baviti…dozovite se i cuvajte svoju djecu cesce ih pozovite na mobitel i provjerite sa kim se druze i sa kim sate provode!!

Pridruži se diskusijiTako je draga moja gospodjo i jos trce u grupi, zamislite da u nekoga onako grupno udare. Ha ha ha

Užasnuta gospođo ja gluplji komentar od Vašeg u životu nisam čuo

Polako, lozi vas gpspodja…

Ne vidim šta je sporno, imamo prečeg posla nego trčati, polomiće noge ovi trkači na rupama po paljanskom „asflatu“, rupe treba da se zakrpe a ne da ovi trče pa da ih još više prodube, znamo svi koliko se kvalitetne ceste prave u našem gradu

Они трчу у гуменијем ђоневима.

Tako je gospodjo trebalo bi tim bezobraznim trkacima naplatiti putarinu kada budu prolazili kroz cilj, i dobro paziti da se koji ne izvuce preko nekog poznanstva da ne plati ha ha ha. Odavno me niko nije tako nasmijao hvala vam uzasnuta gospodjo ha ha ha.

„Uzasnutra gospođa“ je hit! Samo nju pratim ubuduće.

Samo zatvarajte! Na Palama je sve na dohvat ruke. Sjednu u razdrndanu dvojku pa se voze 100 metara da popiju kafu. Na bicikla cete vi meni, kao sav normalan svijet.