Festival folklora pravoslavnih zemalja od 5. do 7. jula

0
Međunarodni festival folklora
Međunarodni festival folklora "Licidersko srce"

MILIĆI – Peti festival folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja, na kojem će učestvovati 15 renomiranih ansambala iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Srbije i Republike Srpske biće održan u Milićima od 5. do 7. jula.

Takmičarski dio festivala počeće u subotu, 6. jula u 17.00 časova defileom učesnika od Doma rudara u Milićima do motelskog kompleksa Kompanije „Boksit“, a otvaranje manifestacije je u 17.30 časova.

Na festivalu će učestvovati folklorni ansambli „Boksit“ iz Milića, !Vladimir Gaćinović“ iz Bileće, „Pletenica“ iz Bijeljine, „Pronija“ iz Prnjavora, „Valjaonice bakra i Valjaonice aluminijuma IMPOL Seval AD“ iz Sevojna, „Đoka Pavlović“ iz JP „Pošte Srbije“ iz Beograda, „Vila“ iz Novog Sada i „Kopaonik“ iz Leposavića.

Iz rumunskog grada Kluž Napoka učestvovaće ansambl „Romanasul UTCN“, ansambl „Sofija – 6“ Sofija iz Bugarske, „Epirus“ iz Soluna, „Mirče Acev“ iz Skoplja, „Strečane“ Mozir iz Bjelorusije, “Rovesnik” Vinica iz Ukrajine i ansambl „Volžanka“ iz Jaroslava u Rusiji.

Najavljeno je učešće oko 680 igrača, pjevača i članova muzičkih ansambala.
Manifestacija se održava u okviru „LJetnjeg festivala kulture i sporta Milići 2019“, čiji je generalni pokrovitelj Kompanija „Boksit“ iz Milića, a među glavnim pokroviteljima je i Vlada Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare