„Festival 84“ među 10 najboljih u Evropi

0
Više od 9.000 posjetilaca na

JAHORINA – Trodnevni „Festival 84“, održan u martu na olimpijskoj planini Jahorini, kojem je prisustvovalo više od 20.000 ljudi, izabran je među 10 najboljih novih evropskih festivala u ovoj godini, a proglašenje pobjednika biće održano 16. januara u Groningenu.
Iz Olimpijskog centra „Jahorina“ je saopšteno da će proglašenje pobjednika biti održano na otvaranju festivala „Evrosonik Nurederslag“ /Eurosonic Noorderslag/ u Groningenu u Holandiji, 16. januara.

U saopštenju je navedeno da evropske festivalske nagrade predstavljaju najznačajnije priznanje u kojem se najbolji festivali, u konkurenciji više od 300 evropskih festivala, biraju glasovima više od milion fanova, ali i stručnog žirija sastavljenog od vodećih eksperata iz svjetske muzičke industrije.

„Priznanje za nas predstavlja snažan podstrek da u narednom periodu sa Olimpijskim centrom `Jahorina` učvrstimo poziciju jednog od najvećih zimskih muzičkih festivala na svijetu“, izjavio je osnivač festivala „Egzit“ /Exit/ i „Festivala 84“ Dušan Kovačević.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan LJevnaić rekao je da je priznanje koje je dobio „Festival 84“ još jedan dokaz da se ide u pravom smjeru, te da je promijenjen imidž Jahorine i da je olimpijska planina vraćena na velika vrata.

Premijerno izdanje „Festivala 84“ održano je ove godine od 15. do 18. marta na Jahorini, a posjetilo ga je više od 20.000 ljudi.

Na Jahorini će u subotu, 22. decembra, na terasi hotela „Vučko“ od 13.00 do 18.00 časova biti održana promotivna zabava /Open air promo party/ za drugo izdanje „Festivala 84“, a uskoro će biti objavljen i datum drugog održavanja ovog festivala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare