Federalno Ministarstvo finansira obnovu sedam kuća

0

FOČA – Predstavnici Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH i opštine Foča potpisali su danas u Foči sa sedam korisnika bošnjačke nacionalnosti ugovore o donaciji građevinskog materijala za sanaciju šest stambenih objekata i obnovu jedne kuće po sistemu ključ u ruke.


Vrijednost donacije je 120.000 maraka, a sredstva je obezbijedilo federalno ministarstvo.

Predstavnik Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice FBiH Sead Mulalić pojasnio je da će kompletan građevinski materijal za šest kuća biti isporučen svim korisnicima u roku od dvadesetak dana, tako da svi korisnici mogu vrlo brzo da počnu sa radovima.

„Izvođač radova za obnovu jedne kuće po sistemu ključ u ruke biće vrlo brzo uveden u posao tako da će se i to u ovom ljetnom periodu završiti“, pojasnio je Mulalić.

Zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez naveo je da su federalno Ministarstvo i opština Foča primjer kvalitetne međuentitetske saradnje kada je riječ o zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i različitim programima podrške održivog povratka na području ove lokalne zajednice.

„Realizovali smo više zajedničkih projekata i aktivnosti i čine se veliki napori da bi se riješili problemi povratnika na području Foče, kao i brojni drugi problemi naših sugrađana“, rekao je Elez.

Građevinski materijal za sanaciju kuće u fočanskom selu Bujakovina dobiće i povratnik Selim Begović, koji na rješavanje stambenog pitanja čeka već 15 godina.

„Kao izbjeglica sam se svih ovih godina snalazio svakako, a trenutno živim na Ilidži. Drago mi je da sam konačno dobio ovu donaciju, da više kuću napravim. Imam dobro imanje i volio bih da se to sve napravi, završi, da se vratim da živim normalno“, rekao je Begović.

Predstavnici federalnog ministarstva i opštine Foča nedavno su potpisali i sporazum o zajedničkom finansiranju uređenja lokalnih i nekategorisanih puteva na području ove lokalne zajednice, čija je vrijednost 300.000 maraka.

Sporazumom je predviđeno da se u ovoj godini rekonstruišu putevi u trinaest fočanskih gradskih i prigradskih mjesnih zajednica u skladu sa Programom uređenja lokalnih puteva, a dva partnera učestvuju sa po 150.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare